Masz ilość narkotyków na własny użytek jakieś małe ilości typu 1g dostajesz tylko mandat i rekwirują, czy to dropsy czy kokainę czy mj. Tak słyszałem.
Z albanii spokojnie możesz tak zaplanować trasę by jechać cały czas w UE, jedynie wyjechać z Albanii.
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
W Albanii też w dużej mierze restrykcje dla obywateli UE są niewielkie, w sezonie żeby wjechać do kraju wystarczy chyba tylko dowód osobisty, więc mam nadzieję że i kontrole graniczne są symboliczne, ale osobistych doświadczeń z tym nie mam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
Na pozostałych granicach bez problemu. Na granicy Albańsko - Czarnogórskiej gdzie z tego co rozumiem to granica UE przepuścili nas nawet bez wychodzenia ze samochodu a kierowca nas wziął na stopa jakieś 12km wcześniej. Granice to wielka loteria.
1) Który odpowiednik najlepiej wybrać?
2) Czy kodeinę obowiązkowo należy oddzielić od paracetamolu? Jeśli tak to jak?
3) Czego mogę się spodziewać?
Proszę też o jakieś ważne uwagi dla laika, za każdą podpowiedź będę wdzięczny!
18 września 2018xxl123 pisze: Siemanko, niedługo wyjeżdżam do albanii obiło mi się o uszy, że są tam łatwo dostępne środki np. cocodamol czy tramadol w dobrych cenach. Od czego powinienem zacząć? Wcześniej eksperymentowałem tylko z amfetaminą, kokainą i lżejszymi dragami.
1) Który odpowiednik najlepiej wybrać?
2) Czy kodeinę obowiązkowo należy oddzielić od paracetamolu? Jeśli tak to jak?
3) Czego mogę się spodziewać?
Proszę też o jakieś ważne uwagi dla laika, za każdą podpowiedź będę wdzięczny!
Przejrzyj przeszłe tematy, w których jest wszystko napisane i użyj logiki.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.