Jest możliwość odmierzenia w miare dokładnie 1,5mg?
Myślałem nad rozpuszczaniem w spirytusie ,ale wolałbym żeby nie trzeba było trzymać w cieczy.
@up waga 0.001g to chyba nieco wiekszy wydatek z tego co wiem. 0.01g kupilem dosyc dokładną za 30 zlotych ta o 0.001 to musi byc dokladna waga labororatoryjna.
O jaką substancje chodzi?
jeśli substancja ma małe granice dawkowania i musisz wziąć dokładnie to 1,5 mg to daj sobie spokój dopóki nie będziesz mial dokładnej wagi elektronicznej przystosowanej do ważenia takich małych ilości
można by z dokładnie wyważoną wagą szalkową próbować ale to też nie do takich małych ilości
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
19 lipca 2017neurobiolog pisze: Nawet przy wadze jubilerskiej 0,001g nie ryzykowałbym odważania doca. Laboratoryjna jeszcze ujdzie, ale trzeba doważyć materiał, bo nisko przy granicy wyczuwalności nogą pojawiać się odchylenia
Jedynym ograniczeniem jest to, że niektóre związki nie są trwałe w roztworach, nawet w glikolu czy etanolu.
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.