Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 289 / 11 / 0
Ale to jest niesamowite.. Idealne :heart:
Przy tym mogłabym jeszcze się kochać, nie tylko grzać.

Two Feet - Momentum Ep

https://www.youtube.com/watch?v=h0AfAU8oilU
  • 1683 / 126 / 0
06 lipca 2017CodeineCups pisze:
06 lipca 2017Drevolt pisze:
A jak pisalem ze to te pierdolone murzynskie paly sciagnely do polski fale gimbusow jarajacych sie kodeina przez co teraz mamy takie ustawy jakie mamy to nikt mi nie wierzyl
Foo Fighters - Best Of You
Widzisz gdybyś nie zaczął brać nie byłoby takich ustaw staryyy poważny ćpunie. Mam wrażenie że tym postem chcesz sobie nieźle swoje Ego dokarmić, mam nadzieje że coś ci urośnie w końcu ;p Ehhh

Jeden ćpun lepszy od drugiego ćpuna :finger:
Piszac to nie chcialem cie urazic, taka jest niestety prawda
Byl nawet pewien dzieciaczek ktory zainspirowany ameryka i z pomoca brata rapowal o dziwkach seksie i kodeinie, byl nawet z nim reportaz w pewnej telewizyjnej stacji z tego co pamietam
Co robi wtedy reszta gimbusow widzac to, idzie po kodeine do apteki a potem wiadomo TVN robi reportaz o tym ze dwie nastolatki przedawkowaly lek bez recepty %-D
  • 62 / 2 / 0
Był pewien dzieciak były nastolatki okej. Tylko nie musisz wrzucać wszystkich do jednego worka z powodu muzyki. Po za tym po co się przejmować takimi bzdurami staryyy.
  • 1683 / 126 / 0
No nie do konca bzdury, myslisz ze czemu powstaly te artykuly w telewizji o aptekarskich narkotykach
wlasnie poprzez naduzywanie ich przez gimbusow
  • 62 / 2 / 0
Myślę że, to że jesteśmy starsi od tych gimbusów nie usprawiedliwia nas w tym nadużywaniu leków. To takie samo ćpanie jak i ich a nawet gorsze. Więc nie robią rzeczy gorszych niż my i nie mamy prawa się ich czepiać o cokolwiek .
  • 987 / 38 / 0
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 289 / 11 / 0
  • 987 / 38 / 0
Ostatnio jak się zgrzałem, to odnalazłem cudowną playlistę w telefonie, którego używam jako mp3 do słuchania muzy podczas ćpania. Nie wrzucałem tam muzyki z 4 lata, a nigdy tych utworów nie znalazłem! :D Czary, w szoku byłem :) Same klasyki.
Chociażby - Tina Turner Simply the Best %-D
https://www.youtube.com/watch?v=mNU3aIJs88g
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 419 / 45 / 0
nie wale ale se wrzucę
https://www.youtube.com/watch?v=TfC5t6i ... bD&index=8
Röyksopp - Here She Comes Again
  • 1683 / 126 / 0
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.