Poczytaj inne watki na ten temat .
gdy-narkotyki-staja-drodze-miedzy-toba- ... 21721.html
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Powiedziałam, że ma dwie opcje: albo jesteśmy razem, albo nie jeśli będzie ćpał.
Powiedział, że nie chce ćpać, że już wcześniej o tym myślał i że to chyba ten moment. I wszystko było spoko aż do wczoraj. Wracam z pracy, a w salonie zrobił sobie "warsztat" - wszystkie narzędzia jakie były wyciągnął na środek i coś tam sobie majsterkował. Myślę sobie: "ok, zaraz ten bajzel zniknie, skończy, fajnie, że się czymś zajął. No i nagle zostawił to wszystko tak jak jest, że on musi do kolegi jechać, bo ma do niego jakąś sprawę. Mówię do niego, że jak ja coś potrzebuję od kogoś to to JA ruszam dupę, bo to w MOIM interesie. I że jak kolega ma sprawę to niech przyjdzie. Że milionerami nie jesteśmy, żeby na wycieczki po mieście paliwo tracić. Powiedziałam, że mu nie wierzę, że jedzie do kolegi i że myślę, że jedzie do dilera.
Przyciśnięty do muru powiedział, że chciał pojechać do dilera, ale po trawę. Że on przecież nie może wszystkiego rzucić naraz. Że jednocześnie odstawić alkohol, trawę, metę i fetę to zwyczajnie za dużo....
Jakoś nie przemawia do mnie to tłumaczenie. Wiem, że powinnam go wspierać, ale cały czas pamiętam wszystko to o czym pisaliście. Że ćpunowi nie można wierzyć na słowo....
"Rutyna to rzecz zgubna "
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.