κ-opioid 2.2 0.61
μ-opioid 2.0 0.68
δ-opioid >10 5.2
NMDA 3.1 15
5-HT2A 16 >100
5-HT2C >10 >10
5-HT3 2.6 >100
σ1 2.5 11
σ2 0.4 19
Zwrocic trzeba uwage dziala jak SSRI do tego dziala na kappa jak coaxil antydepresant zawierajacy Tianeptyna lub bacopa, do tego dziala na sigma receptory. Takze nie tylko serotonina!
edit
z tego co wiem, to noribogaina to aktywny metabolit, ktory laczy sie
z tluszczem i stad tak dlugie dzialanie antydepresyjne / terapeutycze.
Szkopul w tym, ze nawet sladowe ilosci alko moga wszystko wyplukac... Wiem z doswiadczenia, bo w ten sposob zajebalem 2tyg. mikrodosingu.
W Gabonie mowia,ze ich iboga
Slaba jest bo ziemia niema tego co ona lubi w duzej dawce,mnie wlasnie ciekawi fikus bo u nas glownie dla dekoracji go mamy a on ma wszystko naprawde ,szczerze ciesze sie ze sa 3 rosliny majace iboge lub jej bliskich odpowiednikow.
Napewno ekstrahacja etanolem woda czy metanolem to dluga droga.ibogaina jest ciekawa substancja dajaca wglad w siebie.
Ratujmy rosliny bo one daja lekarstwa i sa cenne jak czysta woda.
Metabolity ibogainy wystepujaw roslinach ja zawierajacych.
... pomijajac inne rzeczy.
Zobacz krasnodrzew pospolity niby rosnie w Andach ale nie wszedzie rosnie dobrze a proby przeniesienia do Azji i Europy narazie spelzly na panewce.
Cala grupa zwiazkow iboginowych posiadaja funckje ochrone Ajmalina np w ochronie serca bodzcce hamuje ale kurczliwosc nie ale powiem teraz o ibogainie chlorowodorek dziala jak wieksze stezenie kory bo widac,ze to rodzina tryptamin te barwy kolory no wszystko i muzyka relaks 10 poziom.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.