Zreszta jeśli ty chcesz świadkować w jakikolwiek sposób, twój chłopak musi wnieść o przesłuchanie ciebie w charakterze świadka. To pewnie wiesz, bo macie adwokata. On sie lepiej zna na przepisach niz my.
a ja niestety jestem swiatkiem z przymusu!!!! bylam juz raz przesluchiwana na komendzie ale oczywiscie wszystkiego sie wyparłam ze nic nie wiedziałam udałam głupia i takie tam !!! takze nie wiem po co teraz mnie ciagną????
a twoja sprawa jak wygląda???? jeśli mozna wiedziec oczywiscie!!!
pozdro dla wszystkich
[edytuj posty ikonka: [ external image ] - przyp. teoretyk]
dodam ze sprawa jest w sądzie okręgowym.....
aga3010 pisze: a twoja sprawa jak wygląda???? jeśli mozna wiedziec oczywiscie!!!
Nieletniego dorzucili, aby sprawe zamknąć z nawiązką. 25g to już jest jakaś ilość, a brak kupującego musili sobie niestety drobić. Teoretyzowac nie ma juz w sumie po co, sam nie wymierzę kary(to o co w 1. poście pytałaś), ani nikt tutaj bo nie znamy całej sprawy, akt etc.
Wg. mnie sprawa juz jest po części skreślona... dorzucili typa, aby zakończyc dwie sprawy. Tyle, że wcześniej twój chlopak przyznał się do zarzuconych czynów. To jeszcze mu dojebali, że nie ma na co iść na ugodę z prokuratorem i przyznania sie do winy sprzedaży nieletniemu(?) Czy się mylę?
aga3010 pisze: nie rozumie dlaczego sprawa jest skreślona?????
Z informacji na forum i własnych wiem, że w przypadku sprzedaży nieletniemu zawiaski rzadko się zdarzają. Napisałem sprawa skreślona w sensie uniknięcia odsiadki. Jednak mam nadzieję, że prawnik was wybroni i będzie ok :-)
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.