Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 53, 54, 61, 63, 65, 66 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Bankowo zawiasy + kurator ja mam teraz sprawe ziomek z którym mnie złapali miał tydzień temu sprawe o 97g i dostał 2 na 5 w zawiasach kuratora i 600 grzywnej siedzieć napewno nie pójdzie najlepiej niech podda się dobrowolnie karze przy takiej ilości do grama można walczyć ale przy takiej ilości można walcząc stracić
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tismo »
a było aż 4 świadków że sprzedawał
  • 40 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aga3010 »
no tak tylko ze u nas jest rowniez art 59(handel nieletnim)takze jesli to mu udowodnia to napewno pojdzie siedziec:( jeden z adwokatów twierdzi ze teraz samoukaranie nie wchodzi w gre bo prokurator zapewne bedzie rzadał 3-4 lata takze on twierdzi ze trzeba walczyc!!!!????? a jesli chodzi o swiadków to jest ich okolo 8 !!!!
  • 803 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Kiedy malolata dorzucili? Na samym początku sprawy o posiadanie i uprawę? Czy może później? Nie wiwem kiedy trafiłasz na forum i jak sie ta sytuacja toczy, ale mamy koniec miesiąca... obecnie też sie borykam z odpowiedzialnością karną i psom zależy tylko aby zakonczyc sprawę i pchnąć oczko wyżej :-( Taki lajf...

Zreszta jeśli ty chcesz świadkować w jakikolwiek sposób, twój chłopak musi wnieść o przesłuchanie ciebie w charakterze świadka. To pewnie wiesz, bo macie adwokata. On sie lepiej zna na przepisach niz my.
  • 40 / / 0
małolatów dorzucili pod koniec sankcji czyli po okolo 2,5 miesiacach jak go zatrzymali!!!! 4 miesiac sankcji minie 23 pazdziernika!!!
a ja niestety jestem swiatkiem z przymusu!!!! bylam juz raz przesluchiwana na komendzie ale oczywiscie wszystkiego sie wyparłam ze nic nie wiedziałam udałam głupia i takie tam !!! takze nie wiem po co teraz mnie ciagną????
a twoja sprawa jak wygląda???? jeśli mozna wiedziec oczywiscie!!!
pozdro dla wszystkich
[edytuj posty ikonka: [ external image ] - przyp. teoretyk]
dodam ze sprawa jest w sądzie okręgowym.....
Ostatnio zmieniony 29 września 2007 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 803 / 7 / 0
aga3010 pisze:
a twoja sprawa jak wygląda???? jeśli mozna wiedziec oczywiscie!!!
Sprawa daleka ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii ;-)

Nieletniego dorzucili, aby sprawe zamknąć z nawiązką. 25g to już jest jakaś ilość, a brak kupującego musili sobie niestety drobić. Teoretyzowac nie ma juz w sumie po co, sam nie wymierzę kary(to o co w 1. poście pytałaś), ani nikt tutaj bo nie znamy całej sprawy, akt etc.
Wg. mnie sprawa juz jest po części skreślona... dorzucili typa, aby zakończyc dwie sprawy. Tyle, że wcześniej twój chlopak przyznał się do zarzuconych czynów. To jeszcze mu dojebali, że nie ma na co iść na ugodę z prokuratorem i przyznania sie do winy sprzedaży nieletniemu(?) Czy się mylę?
  • 40 / / 0
nie rozumie dlaczego sprawa jest skreślona?????
  • 803 / 7 / 0
aga3010 pisze:
nie rozumie dlaczego sprawa jest skreślona?????
Moim zdaniem dorzucili nieletniego, aby zakończyć waszą i drugą sprawę. Psom tez zależy na wykrywalności, a znaleźć 25g i nie udowodnić dilerki? To byłoby za proste.
Z informacji na forum i własnych wiem, że w przypadku sprzedaży nieletniemu zawiaski rzadko się zdarzają. Napisałem sprawa skreślona w sensie uniknięcia odsiadki. Jednak mam nadzieję, że prawnik was wybroni i będzie ok :-)
  • 40 / / 0
no nie jest dobrze niestety:(
  • 3523 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Tak ten małolat będzie przeszkodą . To prawda, :-/ Jeśli on naprawdę ściemnia to pogadajcie po ludzku, jak nie to tym bardziej po ludzku ;-) :cool:
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.