Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 0 / 1 / 0
Witam!
Potrzebuje najmocniejsze stacki/ substancje obecnie dostępne na rynku.
Na prawda dużo materiału do nauki , bardzo mało czasu.
Cena nie gra roli.
legalność jest sprawą drugorzędną .
pozdrawiam.
  • 181 / 22 / 0
28 marca 2017misspill pisze:
Suplement GABA nic nie daje, nie przechodzi przez barierę krew-mózg, z tego co pamiętam, a pamięć mam słabą. Prędzej fenibut. 5-HTP niektórzy zachwalają a w/g mnie to totalna ściema, wsiadaj na antydepresanty, może agomelatyna?
Tłuke po raz ostatni.
DETOX takie proste słowo. Detox t0 odtruwanie sie od wszelakich gowien.
Bariere krew mozg pokonuja alko czy leki.
Zacytuje:
Ja mam tu swoją teorię:

Przewód pokarmowy naszpikowany jest receptorami dla GABA oraz wszystkich neurotransmiterów, jak również sam wytwarza wszystkie neurotransmitery, przez co nawet nazywany jest "mózgiem" obwodowym. Wystarczy więc, że suplement GABA i jego metabolity (np. kwas gamma hydroksymasłowy) będą działały w samym układzie pokarmowym, a już z pewnością ogólnie odczujemy to ich działanie.

Powinno wystarczyć, ale łopatologicznie.
Stosujac substancje które nie przkraczaja bariery krew mozg uzupełniasz braki które organizm i tak by uzupełnił.
jakis wniosek Ci sie nasuwa ?
Czy może srednio.

Podobnie ma sie sytuacja z np wspomnianymi glutamina, tauryna czy bcaa. W pierwszej kolejnoisci łatają dziury w wątrobie czy jelitach. O tym, że wiele aminokasów jest w organizmie syntezowanych do kw glutaminowego a podajac glutamine wspiersz te przemiane i to co by zostało "przeżarte" zajmuje sie czyms innym.

Pisałem juz. jak masz zamiar detox ciagnac na sposob narkotyczny i chcesz odczuwac wszystko to sie tak bedziesz detoxoiewac 50 lat. Nie dbajac o zaplecze nie dbasz wogole o detox.

Pisał o tym fene przy okazji ostatniej dyskusji o barierze krew - mozg. Zwłaszcza rec gaba jest bardzo duzo.
28 marca 2017SmellyCat pisze:
Może polecił Ci Gabapantenoidy? ;-)
(Phenibut, gabapentyna, pregabalina)
GABA nie przechodzi BBB, ale w dawkach 1-3 gramy, brane podjęzykowo, ludzie na forum raportują jakieś tam efekty. (dział "modulatory Gaba)
Ty to lepiej podrzuc zrodlo w mysl ktorego beta-alanina nasila neurotoksycznosc.
Chłop co mi polecal beta-alanine cos tam wspominal o noblu, ale nie wiem o co mu chodziło.
28 marca 2017FarmieGolda pisze:
28 marca 2017LorenMike pisze:
Byłam wczoraj w sklepie z suplementami. Chciałam kupić 5-HTP, a facet polecił mi jakiś suplement GABA coś tam. Nie znam się na tym, więc zakup odłożyłam. Pewnie wiecie więcej na ten temat. Możecie mi rozjaśnić różnicę?
To sobie poczytaj o jednym i drugim, jak nie widzisz różnicy między nimi to lepiej kup sobie melisę bo sobie tylko krzywdę zrobisz. Po *** kupować to w takim sklepie skoro można to kupić za 10 razy niższą cenę i samemu sobie pakować do kapsułek? Z resztą w takim sklepie nie mają pojęcia co właściwie sprzedają i na co w końcu to sklep dla tępych sebów pakerów z reguły więc wyjebane.
A to Ci ciekawe. ja kupiłem 40 gr tryptofanu za niecale 40zł.
O czysty tryptofan/5htp dosc ciezko.
I cos co nie działa przeciez pomaga mi zasypiac... dziwne.
Co jeszcze ciekawsze odradzono mi 5htp skoro to detox.

A te tempe seby z siłki maja wiecej pojecia od Ciebie farmie.
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 216 / 39 / 0
Co ty się do mnie dopierdalasz.
No to dobrze, że kupiłeś bo z reguły w takich sklepach to naciągają na kasę, co niby nie działa? Jak masz odpowiednie stężenie we krwi i słabą barierę krew-mózg to przenika i działa, nic nowego nie odkryłeś.

Kto ci coś odradzał, chyba mnie z kimś mylisz, sebki mają takie pojęcie jak i ty pewnie.
GŁOSUJ NA PARTIE RAZEM JEŚLI CHCESZ DEPENALIZACJI, NIE KUPUJ NIC Z AKCYZĄ!
  • 181 / 22 / 0
To jest słabsza i mocniejsza bariera krew-mozg?
W takich sklepach kupisz super bajery.
Tylko musisz wiedziec co i gdzie.
Nie wiem czygdziekolwiek znajdziesz 100gr choliny za 29 zł albo 0,5kg NALT za 80zl (ja placilem w promocji 60zl), albo tyrozyne 18zl za 200gr.
Płac dalej.
i oczywiscie na wszystko są atesty.
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 216 / 39 / 0
Tak, jak najbardziej.
http://www.balancingbrainchemistry.co.u ... ealth.html

Te atesty można sobie wsadzić tym bardziej ze sklepów z suplami xD, swoją drogą zdajesz sobie sprawę, że w polsce nie ma żadnego organu który kontroluje skład suplementów ani żadnego mechanizmu karania za oszustwa? To jest powód dlaczego 80% supli nie działa, nie mają tego co na etykiecie, co najlepsze miejsca gdzie wszystko jest kontrolowane temperatura, każda pierdoła są zawalone kapsułkami z talkiem sprzedawanymi jako ziółka patrz polska apteka.
  • 56 / 23 / 0
@brain
Dopóki moderator nie wróci, nie bedę wdawał się z Tobą w pyskówki, bo twój poziom urąga temu tematowi a jakakolwiek dyskusja na Twoim poziomie to pewny warn. Chcesz podyskutować teraz?
W dziale "Psychofarmakologia" zacznij nowy wątek albo podłącz sie do jakiegoś starego, z tym pytaniem i chetnie ja/ktos inny Ci to wyjasni i poda źródła (których i tak nie umiesz czytać), ale nie licz ze się to stanie. To dział ściśle moderowany, w którym kazda bzdura, którą napiszesz grozi warnem ( o ile w ogóle zostanie opublikowana). Chcesz się spierać? Spieraj się tam. Z przyjemnością odpiszę.
Ostatnio zmieniony 29 marca 2017 przez SmellyCat, łącznie zmieniany 1 raz.
HWDP JP na 95% bo sie trochę cykam :blush:
  • 181 / 22 / 0
Farmie.. napisze Ci tylko tak...
Wszystko reguluja przepisy.
Wszystkoco idzie do obrotu. Na kazdym etapie za poszczegolny produkt odpowiada odpowiedni człowiek.
Łap
http://www.rynekaptek.pl/tagi/wycofanie ... u,615.html

W odpowiedni sposob natychmiast onformowane sa apteki i hurtownie.
Kazdy produkt jest badany na wszuystkie mozliwe sposoby..
np...
Przyczyną wycofania były nieznane zanieczyszczenia uniemożliwiające dopuszczenie ich do obrotu ze względu na nieprawidłowe wyniki czystości chromatograficznej. Dotyczy to serii J005 (data ważności - maj 2017) i J0011 (data ważności - listopad 2017).

I to nie jest bajka. Olimp, żeyb wejsc na rynek wsadził w badania setki tysiecy złotych a i tak czesci suplementow nie kupisz.
A reszte przepisow masz tutaj;:

https://suplementy.gis.gov.pl

Tu masz wierzchołek góry lodowej:
http://forsal.pl/artykuly/833344,wysyp- ... dukty.html

W sumie wrzuciłem i losowy artykuł. Pare lat temu na jednym z for przebadano białko firmy z USA. Deklarowana ilosc bialka - 80 proc. badanie wykryło 30proc.
W ciągu kilku dni, do wszystkich sklepow dla pakero wkroczył sanepid z policja i zajeto wszystkie suple powyzszego importera. okazało się, że pewna firma sama drukowała naklejki inaklejała na tanie zamienniki. W tamtej sprawie opszło sporo aktow oskarzen. oczywiscie ukarano także sklepy handlujace produktami bez odpowiednich certyfikatow.

CE, ISo i reszta certyfikatow to juz inna bajka. Jakis czas temu zmieniali ustawy i za brak CE na produukcie wymaganym moga wlepic kare xxx tysiecy plus koszt wycofania, plus koszt odkupienia produktu i oczywiscie koszt utylizacji.

Itd itd

A, że nic nie działa? masz juz wyżej opisane. Część z suplementów to SUPLEMENTY diety. Czyli uzupelniasz diete w dany produkt. To nie lek, to nie uj wie co. tylko np tryptofan który w organizmie pełni szereg funkcji. I żeby ten tryptofan stal sie serotonina musisz spelnic wiele "wymagan" czyli musza zostac zapewnione pewne warunki. Z samego tryptofanu w organizmie moze powstac niacyna, tryptamina (nie nie ta tryptamina o ktorej myslisz tylko amina biogenna) itd.

Oczywiscie mowie tu o tych ktore działaja- tryptofan, tyrozyna i reszta aminokwasow. A to, że Wy sie naczytacie kolorowych pism w których pieją, że 1 tabs tryptofanu czy 5htp da Ci eksplozje serotoniny to inna bajka %-)
Wierzcie dalej w reklame.

Ps
http://szczepienia.wybudzeni.com/2016/0 ... -istnieje/
%-)

ja Cie tylko poprosiłem o zrodlo. Takie zrodlo wycofa beta-alanine ze wszystkich sklepow i aptek.
Pisałem to zupełnie poważnie.
A o psychofarmakologie sie nie martw. mozesz podrzucic temat o adhd/dopaminie itd chetnie poczytam jak to adhd wynika z malej ilosci dopaminy a nie z zaburzen na linii dopamina - Na itd. Czy szeregu innych

Ostrzegałem, idźcie do innego działu - PEA.
Ostatnio zmieniony 29 marca 2017 przez Brainnn, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 56 / 23 / 0
A ja Cie prosiłem zebyś zadał mi to pytanie i prosbę o źródło w odpowiednim dziale. Chętnie wyjaśnie i dam źródło. Zupełnie poważnie. A jedynym który twierdził że nadmiar dopaminy=ADHD byłeś ty.
Pisałeś:
" Nadmiar przekaznikow jest gorszy niz ich niedobor. przeładowanie dopamina to jakies cholerne adhd" i dodałeś potem "tak to nazwałem. (a to adhd nie wynika z zaburzen dopaminowych i na linii dop - NA- Ach? i / lub zaburzenie samej dopaminy - kwestia receptory- szlaki itd)"

Jeżeli ja tak twierdziłem-zacytuj. Ale nie w tym watku

Ostrzegałem, idźcie do innego działu - PEA.
HWDP JP na 95% bo sie trochę cykam :blush:
  • 181 / 22 / 0
łap mistrzu świata i okolic.
Za chwilke wrzuce w psajkofarmakologii.
http://www.wbc.poznan.pl/Content/249331/index.pdf

Do tematu wróce jak zrozumiem 3-5 proc tej publikacij (czyli niezbyt szybko)
Co do tego co przywołałes - napisałem tylko nadmiar dopaminy - "adhd, Odnioslem sie tylko i wyłącznie do chaosu jakiwywołuje zaburzenie jednego przekaznika.
Ty caly czas drylowales 1 słowo omijajac reszte tłumaczen.
koniec koncoiw odpisałem, że w kwestii adhd chodziło nie tyle o nadmiar dopaminy co zaburzenie na linii dopamina - noradrenalina i reszta,. (Ty oczwiscie nadal ciagnales temat odnoszac sie do tamtego)
Cała ta kwestia była do wyjasnienia w 1 poscie. No ale cóż... Chyba, że nadal twierdzisz, że trzymam sie wersji "nadmiar dopaminy -adhd"
Co juz jest kpina.
-
Koniec tematu z mojej strony.
O beta-alaninie nie mam zamiaru zasmiecac forum - wrzucasz jakas teorie podeprzyj sie czymkolwiek.
  • 216 / 39 / 0
[ external image ]
Skład w stylu nie wiemy co ci jest więc damy ci wszystko co mamy.
Lit jest ciekawym składnikiem. PEA + hordenina... taki stim w miksie z nootropami.
Strona producenta
http://neurohacker.com/formulation/
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.