Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / 1 / 0
topic byl ale zniknal.
do tematu: mam 2x tram retard 100mg, ostatnio zjadlem raz 4x100+4bro i dopalilem troche szu - poskladalo srednio (bronzem byl sie zgrzal lepiej, nawet 1/3 cwiary). nast dnia zjadlem 3x100 i spierdolilo mnie maxymalnie - rzygnalem z dwa razy i caly dzien chodzilem przysypiajac i kiwajac sie. pare dni minelo wiec checi wrocily i w cos mi sie przypomina ze slysza;en o sniffowania tramca. jest sens wciagac to do nosa, czy to w ogole nie tedy droga?;>
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2007 przez landser, łącznie zmieniany 1 raz.
//Constant over stimu-lation numbs me and I wouldn't have It any other way. / It's not enough. I need more. Nothing seems to satisfy. I don't want it. I just need it. To breathe, to feel, to know I'm alive.//
  • 289 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: blind ghost »
za duzo wziales bez wyrobionej tolerancji jakies 200mg to max. potem mozesz walic wiecej. co do walenia tego w nos nie slyszalem i nie polecam. lepiej rozkruszyc i na czczo rozpuszocze w szklance wody doustnie albo iv jezeli sie klujesz.
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
mam tramadol w kapsulkach, w plynie - jak to zapodac? nie chce dozylnie ;) wypic z woda czy jak? cala kapsulke?

pozdro
-------/ cOgIto ErGo SuM... {pof!} /--------
  • 622 / 28 / 0
Murti_Bingo pisze:
mam tramadol w kapsulkach, w plynie - jak to zapodac? nie chce dozylnie ;) wypic z woda czy jak? cala kapsulke?

pozdro
Jaki masz tramadol? Jaka nazwa handlowa? Tramal, Poltram czy poprostu Tramadol? Bo jeśli ten pierwszy to nic z tym nie zrobisz, możesz tylko zjeść. Zaś jeśli, któryś z dwóch pozostałych odpowiedników to wysyp proszek z kapsułek na łyżkę, zalej 3-4ml wody, zamieszaj patyczkiem, wrzuć kawałek watki i zaciągnij do strzykawki 5ml. Następnie wkładasz sobie tą strzykawkę w odbyt (ale bez igły!) i powoli wtłaczasz. Najlepiej żeby roztwór był ciepły, wtedy wchłania się w miarę ok. Najlepiej się wypróżnić przed zapodaniem, bo kał wchłania sporą część roztworu.

Ta metoda jest efektywna porównywalnie z podaniem dożylnym (jednak niektórym nie podoba się zapodawanie w odbyt), jednak tramadol podany tym sposobem wchłania się o 25% lepiej, czyli jak wtłoczysz sobie w tyłek 400mg to tak jakbyś zjadł 500mg.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
to co mam to tramadol, jest to w takich szklanych ampuleczkach (jak do zastrzykow) i jest to roztwor wodny tzn plyn czy to cos zmienia? ;)) Dzeki za rade, ale moze ktos ma jeszcze lepszy pomysl??

pozdro
  • 78 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Neuro Snake »
Hmm, cudo, ja bym to bez zastanowienia strzelił I.V.
Żeby życie miało smaczek, na mej działce rośnie maczek...
  • 200 / 7 / 0
Podanie iv może i jest efektowne ale najefektywniejsze byłoby zapodanie domięśniowe np. w biceps albo tyłek.
Nadchodzi majestat - Kapitan Hajduków!
  • 622 / 28 / 0
Hmm, jeśli się nie mylę to masz ampułki po 100mg/2ml. Te są najpopularniejsze. Ampułki wydają mi się trochę chujowe z tego względu, że jak np chcesz strzelić 500mg (bo masz np. dużą tolerancję) to musisz kupić tą dużą pompkę 10ml, naciągnąć 5 ampułek i zrobić taki duży wlew dożylny... Ja takich akcji nie lubię, już wolałbym wysypać proszek z kapsułek, rozpuścić, naciągnąć do pompki i już.

Aha, i jeszcze podam taką ciekawostkę (zasłyszałem w szkole od wykładowcy, hehe) - nie powinno się nigdy pić ampułek (ampułki należy podawać tylko i wyłącznie w zastrzykach), do ampułek dodają dużo różnych gówien, konserwantów, substancji poprawiających rozpuszczanie (żeby nic się nie wytrąciło w niskiej temp.) itp. Dla żył są nie groźne, ale szkodzą na żołądek.

:*
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
opiate warrior pisze:

Jaki masz tramadol? Jaka nazwa handlowa? Tramal, Poltram czy poprostu Tramadol? Bo jeśli ten pierwszy to nic z tym nie zrobisz, możesz tylko zjeść.
Błąd. Jeśli chodzi o kapsułki to właśnie Tramadol po dodaniu wody robi się galaretowatą grudą, nie Tramal.
  • 8 / / 0
jutro powiem dokladnie jaki jest sklad tego specyfiku, teraz nie mam pod reka, ale zapodanie domiesniowe jest chyba najciekawszym, narazie, rozwiazaniem, a myslalem, ze moge to wypic ;)

no nic, postaram sie chyba domiesniowo

tolerancji nie mam wyrobionej - dwukrotnie zazywalem opiaty ;) w postaci substytutu czyli niezupelnie tak jak trzeba, przezycie horror bo od razu przedawkowalem i to zdrowo, powiem tylko, ze wedle statystyk powinienem zejsc xD

ale experymentowania nie zaprzestane ;)

pozdro
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.