Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 69 / 1 / 0
Jak to tutaj wygląda? Co aktualnie można kupić w aptekach, jak sprawa z dopalaczami, jak dostępność dragów na ulicy? Zwłaszcza interesuje mnie okręg Siedmiogrodu, np. Brasov.
Uwaga! Użytkownik Lesbia jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 158 / 6 / 0
Słyszałem, że dilowaniem na ulicy zajmują się tam cyganie
  • 2882 / 303 / 0
Przejeżdżał/przechodził ktoś granice węgiersko-rumuńską? Jak z przemytem niewielkiej ilości gandzi?
Węgry są w schengen, a rumunia już nie.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 370 / 103 / 16
Rumunia jest w EU.
Uwaga! Użytkownik Banzi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2882 / 303 / 0
Ale nie w schengen a to się ciut różni. Wiem że na granicy będą mieli traktować bardziej jak swojego niż taliba z afganistanu ale czy rutynową kontrolę i tak mi pierdolną?
Wiem że na dwoje babka wróżyła, ale może ktoś był niedawno i się orientuje
  • 992 / 25 / 0
Uważaj, bo węgierska policja potrafi być gorsza niż polska. Węgierscy celnicy są podobni do niemieckich. Plus taki, że lubią polaków.
  • 2882 / 303 / 0
14 stycznia 2017Wildzen pisze:
Uważaj, bo węgierska policja potrafi być gorsza niż polska. Węgierscy celnicy są podobni do niemieckich. Plus taki, że lubią polaków.
Wiesz może czy na przejściu słowacja-węgry (schengen) są kontrole czy przechodzę jak przez swoje podwórko?
  • 294 / 11 / 0
Mogę jedynie powiedzieć że granicę serbsko węgierską przekraczałem 2 razy i bez żadnego problemu, a serbia jest poza ue.
  • 2882 / 303 / 0
Wiozłem ze sobą ganje przez pół europy: Polska -> słowacja -> węgry -> rumunia -> bułgaria i na żadnej granicy nie było problemu, aktualnie tylko sprawdzają paszporty/dowody i nara
  • 70 / 9 / 0
Ja też potwierdzam. Zdarza mi się wozić marynarzy do Warny w Bułgarii (przez Niemcy, Czechy, Słowację, Węgry, Rumunię), nigdy nie było najmniejszych problemów, a co dopiero mówić o przeszukaniach.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.