Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
Parathormon pisze: A tak wracając do tematu - ćpacie gówno, to się nie dziwcie. Tyle substancji jest, można wybierać jak w ulęgałkach a jednak znajdzie się chętny na benzydaminę, inhalanty czy inne bielunie ehh
Fakt faktem, każdy ma swoją opinię. Benzydamina ma to coś, co przy fazowaniu 2-3 razy na rok (jak dla mnie 3 to już sporo) czyni z niej dobrą przyjaciółkę. Tego nie da mi dxm, nie da amfetamina..:cheesy:
Dobra.. koniec pierdolenia. Po prostu nie mogę sobie ogarnąć czegokolwiek innego. Apteka - hop siup i mam pizdę na całą noc, a że o pizdę dbać trzeba, od tego jest Tantum. Jak widać, nie tylko dla płci pięknej.
Teraz poważnie. Przerażają mnie skutki uboczne walenia tego. Wzrok i cały układ pokarmowy silnie dostają po ryju. Ok. 6 miesięcy miałem problemy z trawieniem. Od trawienia chusteczek możliwe narobienie sobie wrzodów. A jeśli po tym rzygasz - kwas solny nieźle zjara Ci szkliwo zębów.
Teraz moje pytanie: jakieś leki osłonowe chociażby na wątrobę coś pomogą? Aviomarin, żeby się nie porzygać? Wiadomo, że jak się raz puści, to mamy plany na następne 10h.
Teraz poważnie. Co do chusteczek to fakt, zaszkodzą, jedynie żelowe kapsułki bądź ekstrakcja w alkoholu.
Aviomarin żeby się nie porzygać bardzo dobry jest, może jakaś no-spa czy coś podobnego?
Zombi zawsze czujny! :D
Fajny byłby meeting jakiś benzydaminowy. :) No i przepraszam za offtop.
Z tego co widze mało osób ma ten problem, wydaje się dotyczyć on osób które zazwyczaj mają niski poziom potasu, osoby bez tego problemu jakos sie wybraniaja.
Słyszałem że na oczyszczenie pomaga: dużo wody, zdrowe odżywianie i witaminy, szczególnie B12.
Był ktoś ze swoim poryciem u neurologa?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.