Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
Witam. Choruję na depresję i biorę aktualnie Seronil. Cierpie od dość dłuższego czasu na bezsenność. Nie działają na mnie leki takie jak: z grupy benzodiazepin typu clonazepam, estazolam; olanzapina, mirtazapina, zolpidem. Tisercin wiem, że kiedyś mnie łamał ale to dopiero rano jak wziąłem ją o 22... Nigdy niczego w życiu nie nadużywałem oprócz marihuany! Czego to może być skutkiem i co by mogło mnie uśpić?
  • 226 / 35 / 0
Trazodonu jeszcze nie wymieniles. Higiena snu jest dobra?
  • 2 / / 0
Kwetiapina daje gwarancje, że klopoty ze snem znikną.
  • 325 / 2 / 0
11 lutego 2017hiltonrogal pisze:
Witam. Choruję na depresję i biorę aktualnie Seronil. Cierpie od dość dłuższego czasu na bezsenność. Nie działają na mnie leki takie jak: z grupy benzodiazepin typu clonazepam, estazolam; olanzapina, mirtazapina, zolpidem. Tisercin wiem, że kiedyś mnie łamał ale to dopiero rano jak wziąłem ją o 22... Nigdy niczego w życiu nie nadużywałem oprócz marihuany! Czego to może być skutkiem i co by mogło mnie uśpić?

A może by tak do jakiejś poradni leczenia bezsenności? Skoro tak mocne leki nie działają. A jak nie to tak jak wyżej - kwetiapina.
  • 3 / 1 / 0
Nie wiem czy bym chciał brać jakiekolwiek neuroleptyki żeby zasnąć... One mi są nie potrzebne. Leki silne, które uzależniają nie mogą mnie uzależnić, bo nie działają... Wizyta następna pod koniec marca, zobaczymy co psychiatra powie na to :O
  • 6 / / 0
Ja przy seronilu dostałam kwetiapinę. Polecam :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.