Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
Witam. Choruję na depresję i biorę aktualnie Seronil. Cierpie od dość dłuższego czasu na bezsenność. Nie działają na mnie leki takie jak: z grupy benzodiazepin typu clonazepam, estazolam; olanzapina, mirtazapina, zolpidem. Tisercin wiem, że kiedyś mnie łamał ale to dopiero rano jak wziąłem ją o 22... Nigdy niczego w życiu nie nadużywałem oprócz marihuany! Czego to może być skutkiem i co by mogło mnie uśpić?
  • 226 / 35 / 0
Trazodonu jeszcze nie wymieniles. Higiena snu jest dobra?
  • 2 / / 0
Kwetiapina daje gwarancje, że klopoty ze snem znikną.
  • 324 / 1 / 0
11 lutego 2017hiltonrogal pisze:
Witam. Choruję na depresję i biorę aktualnie Seronil. Cierpie od dość dłuższego czasu na bezsenność. Nie działają na mnie leki takie jak: z grupy benzodiazepin typu clonazepam, estazolam; olanzapina, mirtazapina, zolpidem. Tisercin wiem, że kiedyś mnie łamał ale to dopiero rano jak wziąłem ją o 22... Nigdy niczego w życiu nie nadużywałem oprócz marihuany! Czego to może być skutkiem i co by mogło mnie uśpić?

A może by tak do jakiejś poradni leczenia bezsenności? Skoro tak mocne leki nie działają. A jak nie to tak jak wyżej - kwetiapina.
  • 3 / 1 / 0
Nie wiem czy bym chciał brać jakiekolwiek neuroleptyki żeby zasnąć... One mi są nie potrzebne. Leki silne, które uzależniają nie mogą mnie uzależnić, bo nie działają... Wizyta następna pod koniec marca, zobaczymy co psychiatra powie na to :O
  • 6 / / 0
Ja przy seronilu dostałam kwetiapinę. Polecam :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.