Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Tydzień temu znajomy dowiedział się, że ma padaczkę, dostał lek o nazwie depakine chrono 300. Wyczytałem w internecie, że nie powinien pić alkoholu bo grozi to atakiem i faktycznie, przedchwilą po jednym piwie miał lekki atak. Niestety nigdzie nie mogę się dowiedzieć jak to jest z MDMA, opiatami i całą resztą jak DXM, benza, LSD. Jest coś przy czym możemy się dobrze bawić bez strachu przed atakiem padaczki? Właśnie sobię kodze wieczór, a chłopak musi na sucho siedzieć, co możecie mu polecić?

Po wielu miesiącach czytania setek stron hyperreala postanowiłem założyć konto, witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów :-D
  • 4807 / 266 / 0
Osoba z padaczką ma zakaz zażywania substancji psychoaktywnych innych niż wypisane przez lekarza neurologa. Oczywiście są przypadki, które owy zakaz łamią i znajdziesz ich sporo na tym forum, jednak nie jest to rozsądne choć niektórzy przywykli do napadów i traktują je jako efekt uboczny.

Dla dobra Twojego znajomego po prostu lepiej by nie bawił się w narkotyki, szczególnie te mocne.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 2278 / 276 / 3
Jak już jest mocno zdesperowany, to niech zobaczy, co podnosi próg padaczkowy z substancji psychoaktywnych. Podejrzewam, że tylko depresanty ZA WYJĄTKIEM tramadolu i baklofenu!

Poza tym... walproinian? Które my mamy lata? 60.? Serio lekarze jeszcze to gówno przepisują?
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 48 / 1 / 0
Niestety przepisują. W wlkp. na przykład. A co do ataków epilepsji: znajomy miał podobny problem i wiekszosc substancji które mimo tego bral, miały jednak negatywny wpływ, szczególnie gaba jeśli ma to związek.
  • 2278 / 276 / 3
A gdyby tak brać neutralną lamotryginę w trakcie?
  • 299 / 8 / 0
Mam padake, biorę lamotrygine. Jak na razie ataku po niczym. Uważałabym na trampka, po nim 3 ataki z rzędu i tydzień na neurologii. Wtedy jeszcze lamotryginy nie brałam.
Oni patrzą z pogardą na każdy mój wyskok, się klepią po czołach.
Idę z podniesioną gardą, na złość - nie wiem co to pokora.
  • 2278 / 276 / 3
No, to brawo dla Ciebie, bo nawet ludzie bez schorzeń na tle epileptycznyn wolą sobie zrobić podkład z benzodiazepin na przykład, żeby nie dostać epilepsji. tramadol strasznie obniża próg padaczkowy. Poczytaj nawet na ulotce.
  • 299 / 8 / 0
Kolego, nie wiedziałam jeszcze, że mam padaczkę (nie była stwierdzona), a tramadol biorę leczniczo.
Oni patrzą z pogardą na każdy mój wyskok, się klepią po czołach.
Idę z podniesioną gardą, na złość - nie wiem co to pokora.
  • 2278 / 276 / 3
To wiele tłumaczy, pardon. :)
  • 5 / / 0
LorenMike spróbuj LSD, wczoraj o 19 zarzuciliśmy razem po 150ug i zajebiście było, wcale nim nie rzucało
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.