Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3454 / 1111 / 0
30mg, 45mg... no i antydepresyjny efekt leku ciągle zanika, obecnie jest po staremu: śpię cały dzień i chodzę jak słup, zdołowana, na wszystko ignore, samoocena down, a nerwy up, pomimo senności, apatii i ogólnego rozmemłania. Max dawka moklobemidu... wypadałoby go również wyrzucić do kosza, bo tylko układ trawienny dostaje w pizdę, a efektu terapeutycznego nie ma (pół roku jakoś tam działał). Co z tego, że przez pierwsze 3 dni góry przenosiłam?
Teabadger, jeśli jesteś uzależniony to hasta la'vista, a jeśli nie - idź i szukaj psychiatry, który ma całkowicie w piździe swojego pacjenta, szukaj z najgorszymi opiniami, to Ci przepisze dokładnie to, co chcesz.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 1660 / 300 / 0
Takiego, co by mi przepisał co ja chcę, to raczej nie ma %-D W sensie, jak dopiero 100mg rolek mnie porządnie robi, to drożej by mi wyszły zakupy w aptekach niż kupno RC benzo. Chodzi mi tylko o spróbowanie zolpidemu, a jakieś benzo tylko ewentualnie, bo nie ma co liczyć, że dostanę oba. Depresji nie mam i nie miałem, te leki biorę z ciekawości i krótkofalowo - wbrew pozorom, trochę się obawiam o swoje zwoje ^_^ W sumie to ta mirtazapina jest jedynym antydepresantem jakiego próbowałem, co ma ewidentne działanie... jakieś tam. No i wenlafaksyna się trafiła, ale przybiłem po niej gwoździa na siedząco jak dopiłem parę browarów :blush: Efekt usypiający niemal jak GBL.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 3454 / 1111 / 0
60mg na noc - od 22 do 6 rano nieznośne pobudzenie, funkcjonowanie na granicy wyjebania psychotycznego.
Zmrużenie oka.
Rano godz. 8:00 - konsultacja z lekarzem &
pick another 30mg
& another 30mg in the evening.

30-0-30.

Także mianseryna jak najbardziej potrafi pobudzić i to na momencie.
Dawka nieco różni się od początkowego 30mg (0--0-1), które również nie kładło spać i wyjebywało w hipomanię, a było to 2 tygodnie temu, what's up? Ktoś wyjaśni? Będę zdawać dalszy raport, czy Diegowi uda się ustalić dawkę terapeutyczną, czy Joselinda wyjebie w psychozę i zabije Joselinda, tymczasem...
Uwielbiam tę stymulację i werwę do życia, mianserin forever! %-D

misspillz.blogspot.com
  • 4807 / 267 / 0
Czytam kolejne raporty misspill i zupełnie nie pokrywają się z moimi spostrzeżeniami. Pewnie kluczowe jest że mamy zupełnie inne diagnozy, u mnie czysta depresja z zaburzeniami lękowymi, miss jak widać w jej podpisie. Cóż, oprócz bardzo mocnego działania nasennego na początku nie widać wiele więcej zalet i jest to często zauważana cecha tego leku, natomiast później, gdy senność znika lek ma niewiele do zaoferowania sam z siebie, za to ładnie współgra z mocniejszymi antydepresantami. Mam wrażenie, że podbija ich działanie i ogólnie sprawdza się w roli katalizatora. mianseryna sama z siebie nie działa imo satysfakcjonująco, z poprawką na moje subiektywne odczucia.

Moja dawka wynosiła 30mg na dobę brane wieczorem. Obecnie nie stosuję ponieważ uznałem że nie warto dodatkowo obciążać się tym specyfikiem.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 3454 / 1111 / 0
Kwestia indywidualna, uważam, że diagnoza to sprawa drugo-, trzeciorzędna.
Dodam, że mianserynę cały czas stosuję w połączeniu z - już ledwo-trykającą -maksymalną dawką moklobemidu.
Także jak na razie 60mg [30-0-30], w przeciągu dwóch tygodni zwiększana dawka dwukrotnie, z 30 na 45 i z 45 na owe 60 (na razie chyba organizm dopiero co wysyca się lekiem). Przełożyłam 30-stkę z wieczora na rano, ze względu na niemożność uśnięcia i lekkie podbarwienie psychotyczne. Spało się wybitnie długo, sny dawno nie były tak barwne, w nocy akatyzja mimo połowy dawki. Stan bardzo stabilnego dobrego samopoczucia, nadzwyczaj chętnie wstaję, z gotowym planem aktywności i chęcią działania. Różnice w samopoczuciu zauważalne od pierwszych dawek, w jakości snu ciężko stwierdzić (nadal często wybudzam się w nocy, ale to chyba tak prędko się nie zmieni, podejrzewam zwalony rytm eeg). Zauważyłam, że jestem otwarta na doświadczenie bardziej niż kiedykolwiek. Ciśnienie na ćpanie średnie - raczej poradzę sobie na trzeźwo, w abstynencji. W tej kwestii moklobemid świetnie daje radę.

Zestaw leków: amisulpryd 300mg, moklobemid 600mg, mianseryna 60mg, kwas walproinowy 600mg, lamotrygina 150mg.

misspillz.blogspot.com
  • 5774 / 1182 / 43
Ale sny po tym to hardcore. Tak realne, że szok.
Dzisiaj w nocy wyciągałem sobie szkło z gardła jadąc na pędzącym ursusie c360 pod wiauktem bez kabiny. Mało mi głowy nie urwało - obudziłem się.
Biorę to od miesiąca: 10mg-10mg-30mg
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 3454 / 1111 / 0
A jak wrażenia z efektu antydepresyjnego? Bo u mnie rozkręciła się KA-PI-TAL-NIE, a śpię po niej 4-5h, wieczorem zarzucam o 18, bo tak to jak wrzucałam o 20 to do 4 męczyłam się z uśnięciem. Bardzo dziwna rozkrętka tegoż leku, od manii, poprzez depresję, leciuteńką psychozę na wyrównanym bardzo wysokim stanie zadowolenia z życia - kończąc.

misspillz.blogspot.com
  • 3454 / 1111 / 0
No i znów hipomania, nie mogę nawet wyleżeć w łóżku. Schemat dawkowania:

1. 1-0-0,5 - silna depresja
2. 1-0-1 - hipomania/mania

Jak rozłożyć dawki? Myślicie, że okejkowa opcja? :
1 dzień. 1-0-0,5,
2 dzień. 1-0-1,
3. dzień. 1-0-0,5
4. dzień 1-0-1
i dalej.

Czekam na odp.

misspillz.blogspot.com
  • 299 / 8 / 0
14 lutego 2017misspill pisze:
A jak wrażenia z efektu antydepresyjnego? Bo u mnie rozkręciła się KA-PI-TAL-NIE, a śpię po niej 4-5h, wieczorem zarzucam o 18, bo tak to jak wrzucałam o 20 to do 4 męczyłam się z uśnięciem. Bardzo dziwna rozkrętka tegoż leku, od manii, poprzez depresję, leciuteńką psychozę na wyrównanym bardzo wysokim stanie zadowolenia z życia - kończąc.
Dla mnie to poracha totalna jak Trittico. Totalna zamuła na drugi dzień, do życia chęci też nie odczułam, a nawet wcale dobrze nie spałam, bo dużo się budziłam.
Oni patrzą z pogardą na każdy mój wyskok, się klepią po czołach.
Idę z podniesioną gardą, na złość - nie wiem co to pokora.
  • 3454 / 1111 / 0
Dzięki! No mi daje aż za dużo energii, czuję serce, które wychodzi z piersi, płytszy oddech i ogólnie popadam w hipomanię.

scalono / reisende

Lekarz stwierdził, że mianseryna wyrównała poziomy i można z niej zejść, natomiast moklobemid zmniejszyć o 75%, życzył powodzenia w całkowitym wyjściu z depresji.

misspillz.blogspot.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.