Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 44 / 8 / 0
Jak w miarę skutecznie wyleczyć zaburzenia pamięci, problemy z koncentracją i procesy myślowe prowadzące do błędnych wniosków spowodowane paleniem zielska, kanna, psychodelikami, euforykami i stymulantami? Przerwa od wszystkiego trwa 3 miesiące dłużej niż rok (z dwoma wyjątkami) i wciąż nie jest jak powinno. Zastanawiam się jak pomóc mózgowi bez zepsucia go jeszcze bardziej więc nootropy pozwolę sobie odradzić, chyba że mnie namówicie :). Pozdrawiam i liczę na mądre rady. Dzięki!
  • 136 / 2 / 0
06 lutego 2017m16averick pisze:
Jak w miarę skutecznie wyleczyć zaburzenia pamięci, problemy z koncentracją i procesy myślowe prowadzące do błędnych wniosków spowodowane paleniem zielska, kanna, psychodelikami, euforykami i stymulantami? Przerwa od wszystkiego trwa 3 miesiące dłużej niż rok (z dwoma wyjątkami) i wciąż nie jest jak powinno. Zastanawiam się jak pomóc mózgowi bez zepsucia go jeszcze bardziej więc nootropy pozwolę sobie odradzić, chyba że mnie namówicie :). Pozdrawiam i liczę na mądre rady. Dzięki!
Tego to raczej nie wyleczysz żadnym specyfikiem. Albo dobry psycholog albo dobra duszyczka, która naprowadzi Cię na dobre tory.
A co do zaburzeń pamięci i problemów z koncentracją, też chciałbym odkryć takowy środek. W moim przypadku noopept powoduje rozdrażnienie (chociaż jak kupiłem Noopept RX to przez 2 tygodnie miałem super podniesiony nastrój, lecz niestety noopept pogarsza koncentrację krótkotrwałą).

Ja jestem na etapie testowania wszystkiego: jest taki suplement Neuridine MAX (wg opisu odbudowuje układ nerwowy, uwrażliwia receptory dopaminowe). Mam go od tygodnia, ale się nie wypowiem co do działania, bo w trakcie tygodnia szło eti, flubromazolam, clonazolam, alko, feta. Ogólnie jak znajdziesz ten produkt to tam jest od groma różnych racetamów. Ja mam zamiar wypróbować wszystkie po kolei , tylko muszę zejść z benzo, bo takie łączenie nie ma sensu.

Z takich doraźnych środków to na koncentrację może nadać się IPH, ale w bardzo małych ilościach.

Celuje, że spodoba Ci się phenylopiracetam, podobno efekty są już od pierwszej dawki. Do tego cholina, acety-L-carnityna i N-acetylo-l-tyrozyna. Dodatkowo magnez i ogromne dawki witamin z grupy B.
  • 1 / / 0
lubisz sudoku, krzyżówki?
pomagają, w razie czego suplementy
pełno ofert w internecie
nie zaszkodzi się objadać orzechami i warzywami
Uwaga! Użytkownik yuka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2278 / 276 / 3
Oczywiście, że idzie to naprawić w sposób farmakologiczny. Przede wszystkim nootropy plus odpowiednia suplementacja. Regeneracja ścieżek neuronalnych. Upregulacja wszelkich ścieżek katecholaminergicznych Skupienie się na acetylocholinie.
Dodatkowo antagonizm NMDA zawsze mile widziany.
Wszystko szerzej opisane w różnych działach i tematach - zajrzyj sobie chociażby do dopingu mózgu.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.