Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 1121 / 0
Z antydepresantami SSRI czeka się 2-8 tygodni na poprawę i zaskok i to już zależy od specjalisty ile wyczekuje, prywatnie mój reagował bardzo szybko, a w szpitalu zawsze trochę potrzymali (do miesiąca, raz 1,5). Jeeeez, jakim się było cierpliwym człowiekiem :-) teraz przy moklobemidzie czekałam 2-3 dni na rozruch, a przy miansie od 1 dnia był efekt, dzisiaj mamy 1,5 tygodnia odkąd zaczęłam brać i działanie się jeszcze stabilizuje.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 167 / 1 / 0
odstawił ktoś setraline czy inne ssri od razu? nie chce mi się pare tygodni zmniejszać dawek. bardzo źle jest?
I know I dreamed you a sin and a lie
I have my freedom but I don't have much time
  • 361 / 41 / 0
A jaką dawkę bierzesz?
Ja kiedyś brałam 100mg/dobę przez kilka miesięcy, nie odczułam żadnych negatywnych skutków odstawienia z dnia na dzień.
  • 421 / 21 / 0
Uwaga, uwaga, mam ciekawe pytanie. Przedstawie pierw nieco problem, mam okropną nerwicę lękową, tkwie w pewnym kole lęku, z którego nie moge wyjść. Leczę się od 3dni Opipramolem, który posiada podobno oddziaływanie na rec sigma, z racji że lek jest dla mnie póki co słaby, to chciałbym to z czymś połączyć. Czytałem o działaniu antydepresyjym działaniu DXM, myślę o włączeniu go do leczenia ( mowa o małych dawkach ), czy to bezpieczne ze względu na wzajemne oddziaływanie na podobne receptory?
  • 692 / 70 / 0
03 lutego 2017wkurwionygnoj pisze:
...
Opipramol to jest wogole bardzo ciekawy lek, kolezka dostal go na depresje i zaburzenia lekowe. Bierze go dalej razem z alpra i bardzo sobie zachwala za praktycznie zniesienie objawow fobii spolecznej, nie wytepiajac jednoczesnie uczuc i libido. Czasami mowi o "lekkim odklejeniu" podczas przyjmowania wiekszych dawek - rozkminialismy ze to wlasnie moze byc wynik agonizmu receptorow sigma, i odnoszac sie tu do twojego pytania - po poloczeniu opipramolu z dexem mozesz wpasc w nieprzyjemne splatanie czy stan maniakalny. Ja wiec bym na twoim miejscu nie dokladal do tej substancji kaszlaka, stan na sigmie jest naprawde kurewsko nieprzyjemny, zaczyna sie myslec jak na psychodeli [abstrakcyjnie] tylko ze zamiast pomysly naplywac do glowy, odplywaja, czlowiek nie moze sklepac zdania, czuje sie tepy i gada kocopoly ogolnie.
Zachecany jego wynikami w leczeniu (typ zmienil sie o 180 stopni dzieki zejsciu z fluoksetyny wlasnie na opipramol i intensywnej psychoterapii), rowniez zebram o psychiatry o zmiane wenlafaksyny na ten stuff.
@EDIT: Ale moj lekarz to chuj i skurwiel a na sen i leki wypisuje kurwa hydroksyzyne. Jebac konowala
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 421 / 21 / 0
@up

Z tego co ja odczułem, zdaje się że opipramol jest słabszy od innych leków SSRI, działanie może i ciekawe, sam sobie chwaliłem, ale przeciwdepresyjnie, przeciwlękowo moze działać najzwyczajniej na świecie słabiej. Ale nie rezygnuje, warto spróbować! Trzymam kciuki.

scalono / rei

Ohm, post pod postem, więc zwięźle..

Minęło 1,5 miesiąca od zaczęcia kuracji escitalopramem, a dzialania malo co czuje. Czy zwiększając dawke z 10 na 20 coś da? Czy zwiększenie dawki = zwiększenie skuteczności terapii?
  • 3455 / 1121 / 0
Tak, zwiększ dawkę, już dawno powinieneś to zrobić.

misspillz.blogspot.com
  • 785 / 16 / 0
Od 11 dni biorę 75 anafranilu i od jakiś 3 dni paro 20 zależy mi na usunięciu natręctw które siedzą wcześniej kiedyś brałem 225 klomi i 40 paro i powiem że przy tych dniach upilem się z 2 razy tak mocno i czy niższa dawka zadziała po jakim czasie gdzieś do tego biorę karbamazepine i bupropion
  • 3455 / 1121 / 0
Opisz swój problem bardziej zrozumiale. O tyle o ile zrozumiałam, odpowiadam - wyższa dawka zawsze lepiej poradzi sobie z objawami OCD/obsesji/kompulsji.

misspillz.blogspot.com
  • 421 / 21 / 0
A właśnie, jak to jest z alkoholem przy antydepresantach? Podczas kuracji Escitalopramem strasznie spodobał mi się alkohol i piłem dosyć sporo, jak się to odbija na efektach terapeutycznych? Aż tak źle?
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.