- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
neUv pisze: na dniach bede testowal:
100mg amfetaminy przez nosa, po 0,5 h 200 mg kodeiny wyekstraktowanej z Antidolu, po 0,5 h 40 mg morfiny zapodane przez anus:), nastepnie znow w odstepie 0,5 h dxm 60-100 mg. to bedzie moj pierwszy raz z dxm.
co myslicie o takim polaczeniu??
[Depresanty - Miksy]
saboteur pisze:
próbowałem pierwszy raz tydzien temu dziala super,mimo ryzyka wystapienia tzw zespolu ser. :).
[Depresanty - Miksy]
Ostatnio zdarzyła mi się taka sytuacja, że planowałem zażycie 0,75 mg alprazolamu, aby sprawdzić jak podziała na mnie w pewnych okolicznościach (mam fobię społeczną), jednak nie zrobiłem tego. Natomiast doszło do tego, że spożywałem tego dnia alkohol w ilości niewielkiej (lampka wina).
I stąd wynika moje pytanie: co by się stało, gdybym wypił taką ilość alkoholu, wziąwszy jakieś kilka godzin wcześniej alprazolam we wspomnianej dawce - czyli będąc wciąż pod wplywem tej benzodiazepiny? Wiadomo, że nie wolno łączyć benzodiazepin z alkoholem, bo grozi to m. in. amnezją następczą, ale czy także przy takich małych dawkach?
I jakby się sprawa miała z dawką 1,5 mg lorazepamu?
Pozdro
[0,75 mg alprazolamu lub 1,5 mg lorazepamu + alkohol: czym to grozi?]
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
tw.agent pisze: Witam.
Ostatnio zdarzyła mi się taka sytuacja, że planowałem zażycie 0,75 mg alprazolamu, aby sprawdzić jak podziała na mnie w pewnych okolicznościach (mam fobię społeczną), jednak nie zrobiłem tego. Natomiast doszło do tego, że spożywałem tego dnia alkohol w ilości niewielkiej (lampka wina).
I stąd wynika moje pytanie: co by się stało, gdybym wypił taką ilość alkoholu, wziąwszy jakieś kilka godzin wcześniej alprazolam we wspomnianej dawce - czyli będąc wciąż pod wplywem tej benzodiazepiny? Wiadomo, że nie wolno łączyć benzodiazepin z alkoholem, bo grozi to m. in. amnezją następczą, ale czy także przy takich małych dawkach?
I jakby się sprawa miała z dawką 1,5 mg lorazepamu?
Pozdro
A w praktyce to niewiadomo - nie znamy Twojego organizmu (każdy organizm trochę inaczej metabolizuje leki) ani nie znamy Twojej tolerancji na agonistów kompleksu benzodiazepinowego (przyczepiają się tam: benzo, barbiturany, alkohol).
P.S.
Dawki w sumie niewielkie... My razem z kumplem to jedliśmy po kilka Kloniaków 2mg i do tego morze alkoholu i nic nam nie było (prócz urwanego filmu i odpierdalania manianów).
Wieczorem byłem na imprezie, ale jako kierowca, więc nic nie piłem. Nuda. Nagle patrzę - na stole sok grejpfrutowy - myślę sobie jestem uratowany. :) Nalałem sobie szklankę, wypiłem ćwierć i tak mną zaczęło jebać, że resztę odstawiłem. Gdybym wypił całą to chyba bym zaliczył zgona. Od soku grejpfrutowego
-A skąd pani wie?
-Macza szmatę w benzynie, wącha, i woła - "ale odlot babciu"..
ej. no? huj!
ejnohuj
i dużo KIECZUKU szefowo
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cannabe-a.jpg)
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?
W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/krysztalowycamping_0.jpg)
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu
Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.