Jestem teraz za granicą ale w Polsce już jakiś czas temu zamieniono mi grzywnę na odsiadkę na chyba 2 tygodnie. Nie jestem teraz fizycznie w stanie zapłacić grzywny w kasie sądowej, przez neta też nie bo nic nie wiem o co chodzi, nie mam nr konta, nie mam sygnatury akt / nic nie mam, wiem tylko, że jest ta grzywna zamieniona i, że dzielnicowy i jacyś inni policjanci innym razem po rodzinie jeździli mnie szukać
Z góry dzięki za odpowiedzi.
jak chcesz zapłacić to skontaktuj się z dzielnicowym i ustal sygnaturę jaka widnieje w podstawie, w sądzie raczej też dostaniesz info.
napisz wniosek i zapłać, im później tym większe problemy i z odkręceniem tego nie będzie tak łatwo
Just like that, one, two, three, four...
A dla potomnych: " im później tym większe problemy i z odkręceniem tego nie będzie tak łatwo" - grzywnę można zapłacić nawet jak już transport na ZK jedzie po kogoś i z chwilą przeminięcia przyczyny zatrzymania należy taką osobę zwolnić. :-)
Pozdrrr
po sprawie na której ktoś dostał wyrok 20 mcy puchy, teraz powyżej roku już nie zawieszają, wyrok jeszcze nieuprawomocniony, będzie apelacja, ktoś nie ma zakazu opuszczania kraju -
czy jest sens uciekać np. na wyspy i nie wiem, pracować tam czarno, unikać policji itp.?
ktoś ma jakąś wiedzę ntt?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.