Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 12 / 3 / 0
Zdjęcie z piątkowej wyprawy (Mazowsze). Było jeszcze całkiem sporo kapeluszy, aczkolwiek w tym momencie spadł śnieg i może być krucho.
[ external image ]
  • 4024 / 375 / 953
pokolenie Ł.K. pisze:
ale sprawdzę jeszcze jutro-pojutrze najbardziej miarodajną z miejscówek.
No to se sprawdziłem... zawiało, zasypało i tyle tego dobrego. Ale ogólnie - fajnie było :-)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 51 / 8 / 0
Co fajnie było, jeszcze będzie... Mam spota do zeskanowania a mendy przezywaja pod śniegiem dość długo. Joł joł joł relacja będzie po sezonie. W tym roku aqua łysiczki tj. podwodne, czopka w hoy Pozdro trudzącym się zbieractwem na wiejskich rejonach
  • 60 / 21 / 0
Dozbierane wczoraj około 70 sztuk, w większości małe. Mrozy trzymają, więc dla mnie sezon 2016 zakończony.

Kilka ładnych okazów:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 123 / 8 / 0
Ładne, mokre ale się trzymają. Heh, naprawdę dziwne że nie odmrażają Ci się tam śniegi, gdy u mnie wszędzie biało ^^
second helping
  • 413 / 26 / 0
W tamtym tygodniu byłem gdzieś w środe i znalazłem z 10,wiało jak skruw..,dzisiaj byłem i znalazłem z 15,też wiało ale nie tak bardzo.
[ external image ]
  • 12 / 2 / 0
ja już myślałem że już po sezonie a tu takie kwiatki :D szacun dla was, a to zdjęcie ze śniegiem na łysych, mega :D dla mnie jeden z lepszych sezonów, a powyższe zdjęcia tylko potwierdzają że nie tylko. Szukajcie a znajdziecie! :)
  • 5985 / 1237 / 43
Są, są.
Tydzień temu zjadłem z 15.
Jutro jedziem. Też.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 26 / 0
Dzisiaj jako że była pogoda wybrałem się;znalazłem z 25.Ale jak już się zbierałem to okazało się że mam dziurawą reklamówke i 2/3 wyleciało,potem jak już dojechałem do domu okazało się że zgubiłem telefon,no i musiałem nakurwić 5 km rowerem spowrotem,na szczescie był tam gdzie zrobiłem ostatnie zdjęcie.

https://zapodaj.net/9fb5dbe005323.jpg.html
https://zapodaj.net/48e7809536b84.jpg.html
https://zapodaj.net/cb0c0e5312c9b.jpg.html
  • 3497 / 742 / 9
Zamykam temat wieńcząc tym samym zbierackie dzieło wszystkich grzybomaniaków w tym roku! Podziękujmy grzybom za ich dary. Bless
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.