Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 63 / 7 / 0
Zauważyłem że jest temat o PEA, ale o NMPEA nie ma, a jest to dość ciekawa substancja i mam parę pytań do niej. Ogólnie w internecie jest bardzo mało na jej temat, a szczególnie na stornach PL, więc może ktoś kto sie zna na Chemii lub ktoś kto obcował z tą subst. niech rozwinie wątek.

Moje pytania:
1. Z tego co wyczytałem PEA w naszym organizmie w jakimś stopniu przekształca się do NMPEA, ale spowodu MAO jak wiemy nieznaczne ilości tej NMPEA się wydzielą, także pyt. brzmi czy dało by się w jakiś łatwy sposób z syntezować NMPEA z PEA ?
2. Czy można gdzieś w PL kupić NMPEA i czy jest ona w ogóle legalna u nas ? Widziałem ją na zagranicznych sklepach, ale raczej nie lubię zamawiać czegoś z za granicy jeśli ktoś tego nie sprawdzał i nie jest mi w stanie poręczyć za dany sklep? Jeśli jest ktoś kto zamawiał niech da znać oraz opisze działanie tej subst.
3. Czy NMPEA jest tak samo mało szkodliwe jak PEA w porównaniu do innych amfetamin z tego powodu że jest aminą biogenną czy raczej niesie już ze sobą jakieś większe skutki?
4. Jakie ilości działają, oraz czy jest to bardziej opłacalna konsumpcja niż w przypadku PEA i czy da się tym wspomóc bez MAO w przeciwieństwie do PEA? Gdzieś czytałem że czas działania też jest dość krótki, ale że ilości są znacznie mniejsze niż w przypadku PEA, bo to w końcu chyba NMPEA odpowiada za działanie PEA, racja? Więc tą drogą nasz organizm ma mniej do roboty i szybciej wejdzie działanie, a za tym idzie następstwo w postaci tego że MAO będzie miało mniej czasu na metabolizm tych amin. To trochę tak jak w przypadku L-tryptofanu i 5htp.
5. Jaki ma to smak, czy tak samo paskudny jak PEA, oraz czy wciąganie też tak piecze?
6. Vachellia rigidula- ta roślina podobno ma w sobie sporo NMPEA i BMPEA. Czy ktoś jej próbował i odczuł jakieś działanie, oraz czy jest legalna w PL?
7. Znalazłem pełno różnych bardzo podobnych amin z grupy metylofenyloetyloamin? Czy one też są w jakiś sposób dostępne do kupna lub możliwe do syntezy z PEA? np. β-Methylphenethylamine, 2-Methylphenethylamine, 3-Methylphenethylamine, 4-Methylphenethylamine.
  • 594 / 35 / 0
1. owszem, enzym fenyloetyloamino N-metylotransferaza (PNMT) przekształca PEA w NMPEA
2. nie widziałem nigdzie w pl, ale z zagranicy lepiej bo taniej :)
3. też raczej wiele nie robi tak jak PEA, zwłaszcza bez iMAO-B
4. powinno działać w mniejszych dawkach niż PEA bo metyl robi zawadę przestrzenną dla MAO i zwiększa penetracje bariery krew-mózg
5. pewnie też ohydne w smaku jak chuj, ale w porównaniu do np. 3-FEA to fenyloetyloamina jest bardzo smaczna xD
6. według wiki ta roślinka zawiera BMPEA w naprawdę małych jeśli nie zerowych ilościach, a BMPEA może też powodować krwotok śródczaszkowy (cerebral hemorrhage, chyba dobrze to tłumacze)
https://en.wikipedia.org/wiki/%CE%92-Me ... ethylamine
7. β-Methylphenethylamine to właśnie BMPEA, pochodne fenyloetyloaminy z metylami przy benzenie będą tak samo aktywne bez iMAO jak PEA więc nie wiem czy synteza opłacalna.
jak jeszcze coś chcesz wiedzieć to pytaj :)
  • 63 / 7 / 0
Dzięki za tak szczegółowe odpowiedzi, doceniam to ;)
To może mi jeszcze powiedz która z fenyloetyloamin, by była dla mnie. Ważne jest dla mnie aby była mało szkodliwa, dawała efekty typowo motywujące, nie chodzi mi tu o branie rekreacyjne, tylko jako cheat do życia, oraz żeby była legalna, (bo niestety ale mam straszne paranoje jak mam coś nielegalnego) oraz aby działała w mniejszych dawkach w przeciwieństwie do PEA ? Czy jest w ogóle możliwe istnienie takiej kombinacji? Bo znalazłem jeszcze coś takiego jak N-Methyl-Beta-Methylphenethylamine. Może to ma jakiś potencjał? Agencja antydopingowa nawet wpisała to na liste, więcej info nie moge znaleźc, nawet sklepu który by to sprzedawał. :D
  • 594 / 35 / 0
troche późno odpisuje ale lepiej teraz niż nigdy :)
z fenyloetyloamin to średnio, bez iMAO nie działają
a coś motywującego i nierekreacyjnego to może fenidaty? :)
ewentualnie lewodopa/Adrafinil/fenylpiracetam+kofeina (wszystko legal i 100% nierekreacyjne)
>N-Methyl-Beta-Methylphenethylamine to raczej jako lekki supel dla sportu, działanie też *prawdopodobnie* średnie.
jak coś to pytaj jeszcze :)
  • 63 / 7 / 0
A Co sądzidzie o fenyloetanolaminie (β-hydroxyphenethylamine) ? Szczególnie Ty Emerituslll? Bo z tego co wiem, znajduje się ona w spalaczu tłuszczu o nazwiie MHP-Dren i podobno działa bez MAO? Chodź z opisów wynika że zwiększa głównie noradrenaline, gdzie przy PEA jej prawie w ogóle nie czuć. Wychodzi na to że to coś pokroju hordeniny, tylko o wiele dłużej działającej. Ponadto w tym preparacie jest wiele innych składników i one też mogę znaczącą wpływać na działanie PEOH, oraz same w sobie mogą działać . Chociażby johimbina. Wiecie może gdzie można kupić ten związek sam, aby potestować jego potencjał? Znalazłem go tylko na sigmie, ale niestety nie mam firmy i nie mogę zamówić. A na dodatek wychodzi dość drogo w porównaniu do PEA.... no chyba że wystarczyłyby bardzo małe dawki, takie jak w tym spalaczu, aby substancja była aktywna. 1 kaps ma 409 mg, oraz 4 składniki, więc załóżmy że jest tam około 100mg tego PEAOH.
  • 594 / 35 / 0
>beta-hydroksy-PEA
też jest szybko rozkładana przez MAO :)
w spalacze tłuszczu wpierdalają po prostu losowe gówna i debile myślą że dzięki temu schudną siedząc na dupie i wpierdalając fastfoody
jak już by to działało to tylko obwodowo, hydroksylowe fenyloetyloaminy słabo jeśli wogóle przechodzą bariere krew-mózg.
also można to zaklasyfikować jako izomer strukturalny tyraminy która wraz z iMAO powoduje przełom nadciśnieniowy, tu może być podobnie.
a johimbina owszem działa
nie wiem gdzie kupić, ale raczej gówno warte.
  • 2961 / 1598 / 35
BMPEA akurat bedzie dzialac moze nie jak amfetamina ale dziala.
Akacja ma wiele stymulantow w sobie ale nie w takiej ilości.
Problem z nia jest taki,ze nie mozna uznac ,ze w 100% nie posiada BMPEA mozna uznac ,ze posiada ja w mniejszych ilościach jak NMPEA.
Także czesto są fałszowane suplementy tym środkiem.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 17 / 1 / 0
b prosze o list derivates of PEA eg N-Methyl-B-Methylphenylethylamine etc
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.