Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. 4-MAR i BZP.
ODPOWIEDZ
  • 1676 / 106 / 0
2C-B-BZP
Nieprzeczytany post autor: randomuser118 »
Natknąłem się na cos takiego
1-[(4-Bromo-2,5-dimethoxyphenyl)methyl]piperazine

[ external image ]
Więcej informacji:
https://en.wikipedia.org/wiki/2C-B-BZP
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 6 / 0
Wszystkie efekty w granicach bzp
Nie jest psychodelikemi bo struktura nie pozwala na aktywacje,ktoregos z receptorow seretoniny.
Dawka juz aktywna to 10-20mg
Czas 3-6 h choc niektore efekty moga do 24h utrzymywac sie.
  • 361 / 33 / 0
Ciekawy zwiazek powrot pochodnej BZP mile widziany.
Uwaga! Użytkownik jokerr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2897 / 615 / 10
Ostatnio miałem okazję spróbować.
Dało lekką stymulację, ale nie taką pustą, że nie wiesz co ze sobą zrobić. I tyle.
Potańczyłem w klubie, pogadałem ze znajomymi, nic nadzwyczajnego.
Negatywnych skutków nie doświadczyłem.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.