Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Mam pytanie czy ktoś stosował tego grzyba, jak go oceniacie i czy to porawda że jak się walnie dużą dawke to działa jak dobra kawa?
Powód: poprawiono brzmienie tematu; dodano link do Wikipedii
jezus_chytrus pisze:To nie łatwiej i przyjemniej wypić dobrą kawę?
U mnie jest na odwrót. Zacząłem brać Lionsa i strasznie mi pomaga na jasność umysłu. To jest aż dziwne, że mam po nim taka poprawę.
Ale. Mam problem z dht czy testosteronem. Wydaje mi się, że znacząco podnosi jego poziom bo wypadają mi włosy i robią się strasznie cienkie. Jest to na tyle agresywne, że po tygodniu zaczęły mi się robić jasne placki na głowie. No i przy tym libido mi skacze, chce mi się ciągle ruchać. Jak odkładam Lionsa to wszystko wraca do normy, razem z włosami.
Dziwne to to jest bo trafiłem na wątki w reddicie gdzie ludzie piszą, że libido im soada jak biorą tego grzyba i też właśnie można przeczytac, że grzyby blokują dht.
Straszna mam zagwostke w tym temacie bo chciałbym suplować Lionsa bo serio mega mi pomaga, ale przecież się skaże się na łysienie. Szukam jakiś informacji jak mógłbym to zablokowac, ale ciężko że zrodlami. Zamówie go jeszcze z innego źródła, może trafiłem na jakiś dziwny okaz :) Pozdro.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.