08 lutego 2006Camilleri pisze: Narkomanem jest się przez całe życie, ale ciąg to tylko epizod.
Ktoś to potwierdzi? Warto się w to zaopatrzyć? :D
Moja babcia inhaluje sobie sól fizjologiczną, bo ma jakąś tam astmę czy duszności.
Łatwiej jej się oddycha po takim zabiegu. Może i pomaga, nie testowałem, ale babcia pewnie by propsowała :D
W każdym razie... Na wszystko, co nie jest depresantem (chociaż kto co lubi), polecam szczerze i od serca kwetiapinę. Momentalnie wyłącza fazę i usypia w parę minut. Ketrel 100 to jakieś 50 zł za 60 tabletek po 100 mg, co daje nam zabezpieczenie na 240(!) nocek. Mimo wszystko nie polecam ładować w siebie zbyt często neuroleptyków. :P
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Mylisz pojęcia "najlepiej" i "najzdrowiej". Likwidowanie przykrych efektów zażycia środka z grupy silnie uzależniających środkiem z innej grupy co najmniej równie silnie uzależniających (trudno powiedzieć, co jest gorsze tak naprawdę) to prościutka droga do uzależnienia . Wiem co mówię :old: Oczywiście nie chodzi mi o uzależnienie na przestrzeni pół roku, ale uwierz mi, że takie rzeczy same się nie załatwiają ;)
Nie można schodzić z dragu jeszcze gorszym dragiem lol
No chyba, że po długim alko ciągu trochę rolek, pod warunkiem że nie jest się nałogowcem, ale rolki to maximum.
Wcześniej warto z 100-ke hydroksyzyny i melise z kilku bagów, polecam mocno
Branie BDZ i kwetiapiny po mefedronie? Jak najbardziej. Przedawkowanie stymulantów i podanie na przykład kaptoprylu z BDZ? Czemu nie? Grunt to wiedzieć, jak co działa i za co się zabrać. A jak nie, to zostawić resztę ratownikom medycznym.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.