Jedyny lęk, na który nie działa to strach, że będzie to samo co po stymulantach + propranololu, no i czasami troszeczkę psychodela mnie przeraża ale ogólnie świetnie się sprawdza w kwestii nerwicy i palenia :)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24271469
oto badanie, ja potwierdzam to na swoich doświadczeniach, podjęzykowo działa lepiej
z tego badania wynika że najlepiej to byłoby podawać donosowo, ale nie wiem jak by to wyszło z racji tego, że po podjęzykowym podaniu czuję coś w rodzaju mocnego znieczulenia miejscowego lub podrażnienia, więc nos może cierpieć, ale jeśli ktoś potrzebuje natychmiast silnego działania to jest to jakieś rozwiązanie
Czy można go przyjmować doraźnie czy jak się już zacznie brać to trzeba dłużej?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.