Oba ekstrakty bardzo podobne w działaniu, x15 gorzej się pali moim zdaniem (wydaje się potrzebować wyższej temperatury niż kompozycje albo susz jakiś). Ale ogólnie oba są warte zainteresowania ;)
Dużo ludzi pisze o mixach z kompozycjami, głównie 2v2. Jakieś konkretne proporcje?
Do mixu z 2v2 to daj tyle heimy x1o/15 żeby było jej 20-40% w porównaniu z 2v2. Sam zobaczysz na podstawie testów czy warto więcej dodawać czy lepiej ci pasuje działanie jak nie jest za dużo heimy. Generalnie sam palony ekstrakt też działa ale i tak lepiej z kompo pomieszać (i ekonomiczniej).
UWAGA! Tą metodę należy zastosować kiedy mamy SŁONECZNĄ, ciepłą pogodę przez okres tygodnia (zimą odpada, upały najlepsze).
Do przeźroczystego szklanego dzbanka z dzióbkiem wrzuciłem susz (ok 7 gram), zalałem wrzątkiem i przykryłem talerzykiem. Codziennie od rana przez tydzień wystawiałem na słońce, a wieczorem chowałem do szopy (by nikt tego nie znalazł).
Po tygodniu takiego solaryzowania odcedziłem wyciąg, z liści jeszcze wycisnąłem co trzeba, a następnie wygotowałem wywar na malutkim ogniu do zera. Potem zeskrobałem nożykiem złoty proszek Azteków :)
Nie było tego dużo. Wziąłem chyba 1/3 albo 1/2 a że był to okres eksperymentów z etnobotaniką, wiec postanowiłem dodać do tego jeszcze trochę tytoniu indiańskiego, leonotis leonorusa i marichuany.
Poszedłem na bunkry, na spokojną, bezpieczną miejscówkę. Odpaliłem bongo i się zaczęło... Po drugim buchu mega halucynacje słuchowe, nachodzące na siebie setki?, tysiące? odgłosów ptaków, wszystkie nadające w tym samym momencie :) Wracam do domu, wszystko faluje jak po lekkim kwasie, pełen chillout. Trwało to ok 2h.
Podsumowując
Extrakt z Heimii ma ciekawy efekt i mega potencjał, a mj (koniecznie naturka!) idealnie się z nim komponuje, podkręcając Oevy, których to bez niej nie uświadczyłem.
Peace!
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.