Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1680 / 270 / 0
W końcu w Chorzowie powrócono do słodkiego, "starego" metadonu 0,1% którym praktycznie nie da się już uwalić iv.
Wcześniej 20ml to było 100mg, teraz żeby podać sobie 100mg trzeba by podać 100ml gęstej substancji. Większość osób się cieszy, że przestanie napierdalać po kablach. Ja dochodziłem i do 350mg mtd iv teraz musiałbym walić 350ml - chyba nie dożyłbym sylwestra.

Nie wiem co za idiota zgodził się, by w Warszawie był aż 1% metadon - przecież to zachęta do grzania jeszcze większa niż przy tym 0,5% co był w Chorzowie kilka ostatnich lat.... :rolleyes:

Zresztą ja już nie jestem na programie. Ale gdybym miał być to bym się cieszył, bo ta tolerka na dawki powyżej 200mg metadonu to był hardkor.
stary dziad pisze:
Duldi, to efekt przyjętej jednorazowo dużej dawki. 30ml stężonego syropu to 150mg metadonu. Lepiej byś zrobił, gdybyś te 30ml podzielił na trzy części i przyjmował co parę godzin, np. co 4 godziny. Efekt "terapeutyczny" byłby praktycznie ten sam, a nie miałbyś takich zaburzeń, właściwych dla wielu syntetycznych opio. Mnie zdarzało się np. po dużych dawkach fenta gadać do kogoś po niemiecku(!), do jakichś nieistniejących osób.
Przy czym jednocześnie organizm przyzwyczajałby się do mniejszych dawek i mógłbyś efektywniej realizować redukcję.
O kurwa mać! myślałem, że jestem jedyny w swoim rodzaju jeśli chodzi o gadanie po niemiecku na ostrej piździe opiatowej. Gdy się uwaliłem metadonem 150-200+ lub majką z benzo to rozmawiałem do losowych ludzi po niemiecku, mimo iż nie znam tego języka, znam ze 100 słów i z nich układałem zdania. Np. "alles gutten zum geburstag" %-D
Moja była po tym poznawała, że się naćpałem. Czasami po oczach nie było widać, a po tej niemieckiej gadce od razu wpadałem.
Największy przegryw na forum
  • 1342 / 48 / 0
sprawdzone_info pisze:
rozmawiałem do losowych ludzi po niemiecku, mimo iż nie znam tego języka, znam ze 100 słów i z nich układałem zdania. Np. "alles gutten zum geburstag" %-D
XD
Nie mam nic ciekawego do powiedzenia nt. metadonu, ale chciałem zapytać: skąd taki efekt?
SESH
  • 1680 / 270 / 0
Nie mam pojęcia. Chyba ogólnie z przedawkowania substancji - majaczenie. Opiatowcom też to się zdarza, nawet ci z wysoką tolerką mogą się ujebać tak by majaczyć, u mnie to majaczenie się objawia w 50% gadaniem po niemiecku do losowych ludzi na mieście, albo krzyczeniem na głos np. "Michał Boni to ciul a Korwin król", "jebać policje", "halo. Neptun, odbiór, Neptun, zostaw tam gdzie zawsze". Losowe teksty. Jak idiota. Potem wracam do domu, zasypiam rano się budzę i mi wstyd bo często tak krzyczę w autobusie, którym wracam na swoją wiochę.
  • 423 / 12 / 0
Panowie, biorę aktualnie od około 10 dni metadon w dawce 70mg i strasznie szybko ze mnie schodzi i w nocy napierdalaj mnie nogi i czasami ręce no i po południu już strasznie się poce. Co z tym zrobić? Trzeba koniecznie zwiększyć dawkę? Jeśli tak to do ilu? Po pierwszych dwóch trzech dniach na tej dawce nie miałem takich objawów ale od 3-4 dnia się pokazały i juz mnie mocno męczą.
  • 1680 / 270 / 0
A ten metadon to czysty masz? Z programu 70mg to już dobra dawka, musiałeś mocno grzać przed przyjściem na program. Zwiększ w takim razie do 90mg.
  • 423 / 12 / 0
Nie wiem czy czysty w każdym razie jestem na programie na Brzeskiej z mietkiem w wysokim stężeniu. No chce iść do lekarza jutro przed wypiciem mietka, myślisz że podwyzszy od razu do 90mg?
  • 1680 / 270 / 0
Jak masz dobrą bajerkę i na Brzeskiej podwyższają o tyle to da radę. Tutaj typowi w Chorzowie niedawno podwyższyli do 130 po paru dniach od zapisania się na program. Ale nie wiem jak jest u was w Wawie.
  • 917 / 235 / 0
@up kurcze mam tak samo czasami jak przygrzeje ciut dużo przeklinam na głos,wymyślam od najgorszych jakimś fikcyjnym osobom, nie mówię po niemiecku ale po angielsku,albo szczekam,a potem wstyd mi za to ale to silniejsze ode mnie,taka chęć wykrzyczenia losowych dziwactw.
  • 1680 / 270 / 0
To zasługuje na osobny temat, trzeba zbadać to zjawisko... :D
  • 627 / 68 / 0
Czy udało Wam się kiedykolwiek usłyszeć lub poznać osobę, na którą metadon po prostu nie działa (działa jak woda, nie blokuje efektów odstawiennych majki/helu/mocniejszych opio) ?
Piłam oryginalnie zapieczętowany MOLTENI więc nie ma opcji, żeby ktoś mnie wyruchał pod programem i sprzedał wode z cukrem.
Na odstawkę od 250 mg czystego helu iv próbowałam najpierw 100 mg metadonu , następny dzień 100 mg, następny 60 mg, i zrezygnowałam, bo nic nie działało. I u mnie przez metadon przebiła się wtedy nawet 100 mg zwykłej morfiny złagodziło objawy skręta. Czy coś jest ze mną nie tak, czy to jakaś anomalia, ale spotykana?
To zasługuje na osobny temat, trzeba zbadać to zjawisko
Nieprawda, takie odpierdalanie i bełkotanie jest dość często spotykane , racemat metadonu jest przecież antagonistą NMDA , więc to nawet naturlane i normalne.
A co Ciebie boli, narkomanie?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.