ODPOWIEDZ
  • 14 / 1 / 0
Nie bierz nic. Zacząłem robić rękaw, jestem po drugiej sesji. Na pierwszy raz miałem dziaraną wewnętrzną stronę przedramienia. Nastawiłem się na konkretny ból i pozytywnie się zaskoczyłem. Na drugiej sesji miałem tatuowane zgięcie ręki (do tego kilka małych elementów na łokciu), miejsce rzekomo jedno z najbardziej bolesnych i... daj spokój - dziaram się cały jak to ma być taki ból ;) Jak nie jesteś cipą to ogarniesz ;)
Niebieskie plastikowe schody na strych.
  • 2883 / 303 / 0
Chociaż fakt żebra ponoć jedne z najgorszych miejsc. Ale nie ma co od razu się przeciwbólowymi faszerować
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 109 / 2 / 0
idź do rodzinnego niech Ci maść "emla"przepisze, pomaga w 101%
Uwaga! Użytkownik Sashimi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 672 / 127 / 0
sam niech sobie zrobi, to lidokaina tylko.
Uwaga! Użytkownik Nozer jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
Tatuażysta powinien mieć jakąś klauzulę sumienia, żeby wypłacać liście osobom, które chcą jakiś durny cytat, albo jakiś chujowy napis w gotyku. Obyłoby się bez bólu.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3406 / 536 / 0
Czy osoba z delikatnymi objawami łuszczycy może poddać się zrobieniu tatuażu ? W necie są podzielone opinie.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 22 / 1 / 0
@up
Rozumiem, że nie chcesz tego robić w miejscu chorobowo zmienionym? Jeśli tak to efekt wizualny może nie być zadowalający.
Poza tym w skórze normalnej u osoby z łuszczycą nie ma przeciwskazań.
  • 3406 / 536 / 0
Tak tak, mam ogólnie 2 małe plamki(kolano,lewa ręka), a chcę zrobić na prawej ręce gdzie jest czysto, na necie trochę mnie wkurzyło to że tatuaż daje mocny stan zapalny i może być wysyp łuszczycy w tym miejscu :/ jakieś pojebane ryzyko jest... może jeszcze tatuażysty zapytać ? może będzie miał jakieś zdanie.

Na necie ktoś się pytał tatuażysty i sam artysta nie poddał się temu zabiegowi. Dermatolodzy to już totalnie odradzają.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 2 / / 0
Choruję na łuszczycę od kilkunastu lat, od kilka lat mam tatuaż na wewnętrznej stronie przedramienia i nadgarstkach- o dziwo obyło się bez powikłań, a miałam takie same obawy jak Ty, ale miejsca gdzie zostały wykonane dziary nie były zmienione chorobowo i wszystko się ładnie zagoiło.
  • 469 / 29 / 0
Nie dziaraj się - tatuaże są wieśniackie choć wszyscy myślą że jest wręcz odwrotnie, że to szczyt finezji i oryginalności.

A jak bolisz się bólu podczas dziarania to się zapierdol opio jakimkolwiek albo wmasuj sobie lidokaine.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12

Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?