Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 4024 / 375 / 953
Zgienty pisze:
Ach poko, poczekał sobie aż podrosną i, niech zgadnę, zerwałeś tylko duże. ;-)
Pewnie, maluchów sporo było, bardzo musiałem uważać, coby nie podeptać. :-) Co do tripowania to niestety, akuratnie okoliczności nie sprzyjają. Zresztą ze mnie od dłuższego czasu już bardziej obserwator i zbieracz niż konsument :-)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2883 / 303 / 0
U mnie mazowsze dzisiaj dwie łąki =0. Za sucho jeszcze, ostatnie dni słoneczne a ta nocna rosa nie starcza. Bo takowa to już jest od dawna
Mam dość osłoneczniony spoty a to jeszcze wrzesień
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 296 / 21 / 0
ja też na Mazowszu zbieram. Znalazłem do tej pory 14 grzybów. Ale przynajmniej w odróżnieniu od poprzedniego roku znalazłem grzyby w trzech odległych od siebie lokacjach więc w tym roku powinno się udać. A w tych odległych lokacjach rosną pojedyncze sztuki co 10 metrów. Jak tylko znajdę grzyba wbijam w ziemię kij żeby oznaczyć miejsce i drugi raz go później nie szukać.
Ale w ogóle teraz jeśli cokolwiek wyrasta to tylko w miejscach gdzie rośnie gęsty mech i zbiera sie rosa. Podmokłe leśne ścieżki gdzie droga jest granicą pomiędzy suchym lasem sosnowo brzozowym a podmokłym olchowym. Babrzyska, czyli miejsca kąpieli błotnej zwierząt też dobrze wróżą. Na takiej typowej łące z krowami nigdy nic nie znalazłem. Teraz dam sobie z tydzień spokoju i poczekam na następne deszcze.
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 80 / / 0
Kurwaaaaaa
całe wakacje pogoda do chuja nie podobna
rozpoczyna sie sezon na grzyby i gorąc jak w żydowskim piecu
  • 26 / 1 / 0
Obawiam się, że sytuacja będzie podobna do tej sprzed roku. Upalny wrzesień, łąki wysuszone i dopiero w październiku ruszy. Dwa lata temu dokładnie 9 września byłem na bardzo udanym zbiorze w górach. Teraz nawet się nie wybieram, czuję że dopiero za miesiąc w okolicach następnej pełni zacznie się wysyp, o ile trochę popada. Na razie trzeba czekać.
  • 684 / 154 / 1
Nie xD. Podkarpacie zalicza najlepszy sezon grzybowy od dawna, 2015 to była prawdziwa susza, teraz mieliśmy opady, mgły, rosę, teraz nadchodzi pełnia księżyca, lekkie ochłodzenie i opady, co oznacza, że grzyby psylocybinowe będą rosnąć. Co prawda było ostatnio parę dni z temperaturami 27-30*C, ale w nocy było bardzo wilgotno, rano były mgły, a parę dni wstecz były 2-3 dniowe opady, teraz to się powtórzy.
  • 77 / 2 / 0
pomorskie, ktoś coś uzbierał?
  • 694 / 70 / 0
W sobote wybieram sie na klify, te nadmorskie trawniki sa bogate w interesujace nasz wszystkich grzybki :yay:
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 9 / / 0
Śląsk ktoś coś? nie wiem czy ruszać spasłe dupsko :D
  • 129 / 34 / 0
voltage13 pisze:
pomorskie, ktoś coś uzbierał?
Nie za sucho tu na północy ? xd Ja czuje, że już 3 rok nie ma sensu wyjeżdżać w teren tylko trza uciekać w inne rejony
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.