Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5985 / 1238 / 43
Klub AA
Nieprzeczytany post autor: london5 »
Klub Anonimowych Alkoholików z Hajpa.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5985 / 1238 / 43
Cześć jestem M. Jestem alkoholikiem. Piję od 14 roku życia. Od sześciu lat regularnie. Teraz piję codziennie. Nie mogę przestać, bardzo to lubię.
https://www.youtube.com/watch?v=VCkD9J1Ca1E - dlaczego pijemy.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 272 / 0
Trochę krzywy ten klub AA skoro założyciel codziennie pije, na mityngach nietrzeźwi są wyrzucani z sali ;-)

BTW, London, byłeś kiedyś na spotkaniu AA?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 5985 / 1238 / 43
Nie byłem nigdy.
Ale postanowiłem założyć taki wątek.
Możecie go wyjebać do kosza.
  • 4807 / 272 / 0
Wątek dobry, może ktoś się podzieli historią swojego zwraczenia jak tradycja nakazuje lub opisze co wyniósł z chodzenia na spotkania AA, czy warto czy to może jednak sekta i w ogóle.
  • 5985 / 1238 / 43
Nawet się nie przedstawiłeś, nic nie napisałeś...
  • 4807 / 272 / 0
Bo zapomniałem dodać że na mnie nie liczcie :-p
  • 3497 / 742 / 9
AA na hajpie już widze jakby wyglądały te mytingi. London, naej mi jeszsze sete bo tamtą niesstety zwróciłem.

A tak na serio to czesc tu Zgiętunio. Jestem alkoholikiem. Piję od 12 roku życia. Alkoholizm moja matka wyssała ze spermą ojca. alko jest problematyczne gdyż jak wiadomo na początku był chaos. A alk to chaos, to jest dla mnie taki gateway drug. Jak sie najebie to prawie automatycznie zaczyna się szukanie czegoś więcej. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałem dzień bez alko. Dzisiaj mam, ale mam zjebe po kocie i mi się nie chce jechac. Powinno być coś takiego jak pogotowie alkoholowe. alko na dowóz. Nie sądzicie?
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5985 / 1238 / 43
To nie kolejna knajpa alkoholowa. To poważny i smutny temat.
  • 3497 / 742 / 9
To posypmy głowy popiołem i polej.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.