Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3497 / 742 / 9
Jak na razie jest jeszcze preseason ale można zebrać już pierwsze sztuki. Poniższe znalezione wczoraj w nocy. A jak mogłem znaleźć je w nocy to wiedz, że coś jest na rzeczy. Najwyższy czas założyć sezonowy temat. Ktoś już też coś zebrał?
20160825_221208.jpg
20160825_221413.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2883 / 303 / 0
Pokolenie na mazowszu już od początku sierpnia fotografuję pojedyńczę sztuki więc myślę że w górach to sezon już trwa od dawna. Ogólnie lato jak na razie nam sprzyja. Zobaczymy jak jesień. Ja sam na łowy wybieram się na dniach!
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 62 / / 0
@Zgienty
No ładnie, na każdej łące można znaleść czy tylko na takich gdzie się pasą zwierzaki jakieś i wysoka trawa jest ?
Uwaga! Użytkownik cardimon2011 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2883 / 303 / 0
cardimon2011 pisze:
@Zgienty
No ładnie, na każdej łące można znaleść czy tylko na takich gdzie się pasą zwierzaki jakieś i wysoka trawa jest ?
Zwierzaki jak najbardziej wskazane chociaż rosną też już na starych zapomnianych łąkach.

A co do wysokiej trawy to zazwyczaj rosną w takiej. Ale sam mam miejscówkę gdzie rosną w dośc krótkiej (prawie jak trawnik). Jak jest wysyp wystarczy przełożyć głowę do ziemii i tylko same kapeluszcze wystają %-D
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 684 / 154 / 1
Ja byłem sprawdzić łąki pod koniec lipca i w pierwszej połowie sierpnia, nic nie znalazłem, teraz spróbuję jeszcze raz, bo od tamtego czasu średnia temperatura mocno się obniżyła i sporo popadało, także coś mogło urosnąć.
Ale sam mam miejscówkę gdzie rosną w dośc krótkiej (prawie jak trawnik). Jak jest wysyp wystarczy przełożyć głowę do ziemii i tylko same kapeluszcze wystają %-D
Zazdroszczę, serio xD To moja wymarzona miejscówka. Ja mam teraz tylko takie z wysoką trawą, gdzie jakiś chuj żmija może się czaić.
  • 3 / / 0
U mnie też są od połowy sierpnia, niestety nie mogę zrzucić zdjęć z aparatu bo zgubiłem kabel. Jak zacznę zbierać już teraz to na jesieni będzie ich mniej?
  • 260 / 3 / 0
Fajnie byłoby gdybyście podawali region, województwo itp. Przy okazji opisywaniu znalezisk.
  • 4024 / 375 / 953
To raczej standard w wątkach sezonowych :-)

Przy czym nalegać nie należy - każdy udostępnia tak szerokie info, jak uważa za stosowne.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 135 / 12 / 0
W górach wbrew pozorom wiele jeszcze nie ma. Dzis udało mi sie znaleźć pierwsze sztuki na łąkach, jednak na tyle ich mało ze jeszcze nie opłaca sie nic zbierać
  • 26 / 1 / 0
Spokojnie. Ja wybieram się w połowie miesiąca w góry, wtedy też będzie przypadać pełnia księżyca, a to jak wiadomo ma istotny wpływ. Jeśli jeszcze tylko pogoda dopisze to powinno już być dobrze. Póki co jednak sucho i gorąco aby coś urosło :(
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.