Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Mozna wiedziec jakie województwo ?
  • 4024 / 375 / 953
Mazowieckie :-)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 111 / 4 / 0
Można opisać jak wyglądała miejscówka, koło drzew, rzeki, kępy, pastwisko ?
Uwaga! Użytkownik Montebur nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 953
Mała, koszona łączka z dwóch boków (prostopadle zbieżnych) ocieniona lasem. Zwyczajowo odpalająca znacznie wcześniej niż otaczające miejscówki, w tym roku trzy łyse namierzyłem tam już trzy tygodnie temu: grzyby-zamieszczamy-swoje-zdjecia-pytan ... l#p2264964

Te lipcowe były jeszcze przed koszeniem, stąd myślę, że ostatnio mogło być więcej niż te w sumie dziesięć-paręnaście rozrzuconych sztuk, tyle że przy koszeniu zostały skoszone/stratowane/skutecznie zakryte pokosem.

Łączka:
P1430528.JPG
(grzyby wyrosły mniej więcej w zaznaczonej strefie, czyli pod lasem)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 4024 / 375 / 953
Dziś w tym samym miejscu:
P1430609.JPG
P1430613.JPG
P1430622.JPG
P1430628.JPG
P1430633.JPG
P1430638.JPG
P1430639.JPG
P1430651.JPG
P1430658.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3497 / 742 / 9
Ale Cię lubią.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 111 / 4 / 0
Pokolenie,
w jakich porach chodzisz zbierać ? rano ?
Po deszczu ?
Uwaga! Użytkownik Montebur nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 18 / 0
@ pokolenie Ł.K.

Może załóż temat oficjalnie rozpoczynający Łysiczkowe Łowy 2016? Ja nie jestem godzien bo póki co u mnie pusto.
  • 3497 / 742 / 9
Właśnie ja chciałem go założyć ale jeszcze nic nie zebrałem. Niech nie waży się zakładać go osoba, która nie zbierze przynajmniej porcji. Aha i niech ma on jakąś fazową nazwę np jw a nie jałową "sezon 2k16" Dzibongi tego nie lubią. Pokolenie się nie pucuje ale już pewnie ma (mu?) schroomhead.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 154 / 1
Bardzo ładne grzybki Pokolenie, można wiedzieć ile masz sprawdzonych łąk, które regularnie rodzą grzyby? Ja mam np dwie, ale w ostatnim sezonie dały bardzo mało. Marzą mi się takie z szerokimi kapeluszami, lub podłużnymi, niczym nakrycie głowy czarodzieja :D Oczywiście do robienia sesji zdjęciowej nowym aparatem :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.