Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
To ogromne pnącze, zimy nie toleruje, ciężka sprawa by była ale może... . Z tego co czytałem skiełkowanie nasion nie stanowi raczej dużego problemu, o ile nasiona są świeże. Gorzej z warunkami. Wilgotność powietrza 80% i więcej, słońca tyle nie potrzebuje ale zimna nie wytrzyma a biorąc pod uwagę właśnie rozmiar, jaki pnącze osiąga, uprawa domowa mogłaby nie wypalić. Chyba, że jakaś hybryda, np. banisteriopsis mini caapi. :-) Jeszcze kwestia użycia materiału roślinnego, pnącze musi mieć minimum 3-4 lata, żeby miało już odpowiednie właściwości. W naturalnych warunkach rzecz jasna a w naszych? Nie wiadomo.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 371 / 951
pewno.
unos to ino syr owczy caapi.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2244 / 23 / 0
Ktoś jeszcze w temacie czy dali sobie spokój?
  • 1387 / 2 / 0
Ja mam kilka gałązek ruty. Ale śmiem wątpić, czy zakwitnie mi ;)
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2244 / 23 / 0
Gratulacje, niby chwast, ale początek uprawy nie bywa zbyt wesoły. Zakwitnie. Jaki wiek?
  • 1387 / 2 / 0
Wysiana w lutym. A kiedy kwitnie? Bo mój inglisz kuleje, a w polskich źródłach nie mogłem znaleźć :/
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2244 / 23 / 0
Jak wytrzyma rok, to będziesz mógł czekać na kwitnienie. Jako rzekłem, niby chwast, ale bywa wybredny.
  • 608 / 9 / 0
w jakiej glebie masz rutę? jakiś czas temu próbowałem uprawy ale w ziemi pół na pół z piachem wszystkie kiełki padły po kilku dniach... a miło było by mieć zapas :-)
  • 1387 / 2 / 0
Ziemia pół na pół z piachem :D

Na początku faktycznie jest najtrudniej, bo nie można pozwolić na przesuszenie, ani na przelanie. Nawadniałem je spryskiwaczem. Lubi bio-humus, nie lubi otwartego okna przy chłodnej nocy. Nawet jak na wpół zżółknie i zeschnie, to za jakiś czas odrasta. Podlewam jak ziemia wyschnie.

rutę trzeba zimować?
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2244 / 23 / 0
Jeśli jest mała, to tak.
Zasada jest prosta, w teorii, hehe. Kiedy roślina jest już w miarę duża i dobrze wygląda, to można ją trzymać na zewnątrz, nawet zimą. Góra padnie ale korzeń wytrzyma i potem odbije.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.