Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Vigilant pisze:Szukałam, ale jakoś nie znalazłam jasnej odpowiedzi: jak najlepiej przechowywać metadon - w lodówce?
P.s. Chyba Ze ktoś akurat na Alejach bo 18 ;-)
Niedzielny80 pisze:Powiem wam ze sprawa z programem i jego okolicami to wszystko jest zalezne od kierownika programu. Na dzielnej to jest tak ze nie ma zadnego stania w okolicach programu i pod programem. Jak tylko sie o tym dowie kierownik i personel ze jakis delikwent przesiaduje albo cpa po klatkach z miejsca wylatuje. I to jest mega dobre. Tam 75% osob to normalne osoby po ktorych nawet nie widac ze cos braly. To wysokoprogowy program. Wiekszosc pracuje i funkcjonuje swietnie. Patologia szybko jest wyrzucana.
s414uch322y pisze:A co jeśli bym dosypał kwasku do kubeczka ? testy będą ujemne czy obojętne raz kumpel dosypał i były ujemne Dzieki Oxan
Vigilant pisze:Szukałam, ale jakoś nie znalazłam jasnej odpowiedzi: jak najlepiej przechowywać metadon - w lodówce?
A tak poważnie Vigilant to u nas trzymają normalnie w pomieszczeniu na stoliku w temp. pokojowej. Obok jest sejf 2 metry a waga to chyba z 400kg w którym powinny trzymać albo chociaż chować na noc. Także jak działa w temperaturze pokojowej to można tak przechowywać na to wychodzi.
Powód: poprawka literówki
Miał ktoś takie jazdy, że rozmawiał na metce z kimś kogo nie było i wogóle "człowiek, którego nie ma"?
Po tych 6-7 h mija i jest normalnie ze mną a nie dobieram. Koliduje mi to z pracą ale na szczęście mam taką, że robię praktycznie co chcę :cheesy: gdzie indziej bym wyleciał na kopach.
Przy czym jednocześnie organizm przyzwyczajałby się do mniejszych dawek i mógłbyś efektywniej realizować redukcję.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.