Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 385 / 22 / 0
U mnie miesiąc ale jadłem bez ciągów,a no i DXMu trochę poszło.Moja tolerka to 5mg-10mg(piję sporo kawy).
Ogólnie zauważyłem po sobie,że gdy jestem na Antydepresancie mogę wszamać 30mg mocnego benzo i ogarniam,gdy odstawiałem antydepy niedawno to 1mg Xanaxu położył mnie na parę godzin do spania.
Zanim coś weźmiesz zastanów się kilka razy i zaczerpnij info o tym.
To co tutaj piszę nie ma na celu nakłaniania kogoś do tego aby coś wziął.
Wszystko co piszę jest fikcją,nic nie znaczącą.
Co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.
  • 361 / 12 / 0
JanBreivik2 pisze:
Zbicie tolerki na benzo do zera, momentu sprzed wzięcia jakiejkolwiek - ile to czasu mniej więcej?
To zależy. Najprościej za 3 złote kupić w sklepie

[ external image ]

Zaparzyć gram lub dwa i delektować się "smakiem". Jeżeli jesteś na stabilizatorach to nie umrzesz w konwulsjach, ale takie zbijanie tolerki to straszna męka. Normalnie, to z pół roku trzeba czekać.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 385 / 22 / 0
To były czasy jak 2mg estazolamu okrywało milutko jak przyjemny kocyk,ten chillout,spokój,teraz niby też jest ale tolerka i tak jak z większością dragów/leków uzależniających brniemy do osiągnięcia pierwszej bani ale to na nic.
Zanim coś weźmiesz zastanów się kilka razy i zaczerpnij info o tym.
To co tutaj piszę nie ma na celu nakłaniania kogoś do tego aby coś wziął.
Wszystko co piszę jest fikcją,nic nie znaczącą.
Co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.
  • 762 / 37 / 0
Z moimi przepalonymi receptorami' których się nabawiłem. Zostały mi do odurzania; te które nie odziałowują na serotonie. Gdy je spożyję' nie odczuwam płynącej z nich radości; kkompletnie się rozregulowałem. Czy da się naprawić spaprany enzym? Na ten moment pozostało benzo' alko' GBL? I stricte dopaminowe. Ubolewam strasznie' iż nigdy nie porobie się ketonami; płaczcie razem ze mną i wznoście modły' żebym mógł się rozkurwić jakimś beta-ketonem :(
  • 1360 / 179 / 0
Jak myślicie, lekarz rodzinny wypisze mi receptę na klonazepam na 2-3 miesiące w przod (poprosiłem ostatnio o zaświadczenie od specjalisty reh. ruchowej, ze przyjmuje Clonazepamum 2mg 2x1 i doraźnie Poltram i Dicloberl, które oczywiście dostalem) ? On wypisal mi 2 opakowania, bo powiedział ze więcej nie może. Natomiast Poltramu Retard wypisal mi po 100 tabletek 100 i 150mg na 30 % (bo na tyle mi przysługuje przy moich drobnych schorzeniach- znaczy poważnych według zdjęć, ale nie na tyle żeby jakiekolwiek leki brac ;) ). Ogolnie rzecz biorac na recepcie na dole w lewym rogu jest napis "DATA REALIZACJI OD". Ogolnie wyjezdzam na wakacje do roboty i potrzebuje mieć te recepty na lipiec i sierpień (może i na wrzesień wezme). Ogolnie od rodzinnego jak biore recki to pisze na kartce co chce i odbieram w okienku recke tylko (clonazepam mam na 100%, tramadol na 30%; inne benzo wiadomo, ze sa tylko na 100%, oprócz rolek bodajże).Na ten miesiąc wzialem już 3 paki klonazepamu 2mg, w poniedziałek planuje isc żeby wypisal mi po 3 paczki na lipiec, sierpień i moze wrzesień (znaczy data realizacji od 1 lipca, druga od 1 sierpnia- chociaż to i tak nie działa w przypadku odplatnosci 100% (a klony dostaje na 100%), ogolnie jak dostaje się recke na 100% to mimo, ze lekarz wpisze data realizacji zalozmy od 1 lipca to można ja wykupić nawet od razu tego samego dnia).

Myslicie, ze wypisze bez dyskusji? Jestem niemal pewny, ze tak, ale chce znac wasze zdanie.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 858 / 50 / 0
Czy między benzo a zolpidemem występuje tolerancja krzyżowa?
Miesiąc temu zrobiłem sobie benzomaraton i jadłem po 30mg alprazolamu, 30mg klonazepamu, waliłem relanium iv itd itd. Parę dni temu 40mg zolpidemu sprawiło, że urwało mi pamięć. Czy to znaczy, że moja tolerancja na benzo się zresetowała?
  • 361 / 12 / 0
Tak, występuje tolerancja krzyżowa. Ostatniego zdania nie będę komentować.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 954 / 51 / 0
666 pisze:
Tak, występuje tolerancja krzyżowa.
A istnieje jakikolwiek związek pod względem tolerancji pomiędzy gblem a jakimiś benzo?
+
2. clonazolam (rc) - serio tak mocny jak o nim piszą, że nawet zjada aptecznego klona?
  • 495 / 22 / 0
@up
Tak, zolam jest kilkunastokrotnie mocniejszy niz apteczne plusy
  • 858 / 50 / 0
666 pisze:
Tak, występuje tolerancja krzyżowa. Ostatniego zdania nie będę komentować.
Dlaczego? Moze nie zresetowala a zmniejszyla. Jesli napisalem cos glupiego to mi wytlumacz, nie znam sie na benzo i ich tolerancji krzyzowej z zolpidemem.
Czy skoro zolpidem 40mg to dla mnie za duzo, to czy 2-4mg alprazolamu znow podzialaja rekreacyjnie?
Nie wiem jak przekladac dawki zolpidemu na alprazolam/klonazepam i czy jesli Z na mnie to podziala na mnie A.
[abbr=90]robię profesjonalne recepty. BTC===[/abbr]
Zablokowany
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.