ODPOWIEDZ
  • 423 / 12 / 0
Ale zeby isc to trzeba zaplacic conajmniej ze stówe lekarzowi,a lek pewnie 10, wiec to troche bez sensu.Ale z ta receptą może spróbuj.Tak, na skręta.
  • 5 / / 0
Nie za bardzo wiem gdzie o to spytać, a nie chcę zakładać nowego tematu to napiszę tutaj: byłem dzisiaj u dentysty na wyrwaniu zęba (a raczej tego co z niego zostało) i korzenia, poprosiłem o mocne znieczulenie i praktycznie nie odczuwałem bólu gdy mi podważał dziąsło w celu wyrwania korzenia. Dostałem zastrzyk na dziąsło od strony zewnętrznej i wewnętrznej (z jednej takiej dziwnej strzykawki, bardziej to pistolet przypominało %-D ). Z ciekawości zapytałem co się w tym znieczuleniu znajduje, czy lidokaina, benzokaina czy coś innego. Skubany nie chciał powiedzieć, wspomniał tylko że to jakaś długa dwuwyrazowa nazwa. Jeszcze jedno co może okazać się pomocne: działanie rozpoczęło się po ok 30-40 sekundach, w pełni zaczęło działać po gdzieś 1,5 minuty, teraz już praktycznie go nie czuję, no może jakieś tam resztki jeszcze (zastrzyk miałem robiony o 9:45). I tu pytanie do Was: co to mogło być ? Przejrzałem wiki pod kątem leków używanych w znieczuleniu dentystycznym ale nic z tego za bardzo nie pasuje.
Uwaga! Użytkownik QuadDamage nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 152 / 13 / 0
Dodelijke pisze:
Z potasem ostrożnie.
Zdecydowanie - lepiej nie brać bez potrzeby potasu, bo można się nabawić poważnych zaburzeń rytmu serca i nie tylko.
magister2222 pisze:
Panowie jak spowolnić serce zeby tak nie napierdalało na zwale po opiatach ? RElanium i hydroksyzyna nie pomaga, a do beta blokerów nie mam dostepu.
Zwały nie ma po opiatach tak swoją drogą. U mnie na skręcie też serce napierdala jak szalone. Myślę, że beta-blokery powinien lekarz wypisać, tylko musisz mieć odpowiednią gadkę, która go przekona. Wydaje mi się, że nie powinno być problemu.
  • 1784 / 30 / 0
Bardzo nie polecam potasu bez rozwagi. Przy hiperkalemii to dopiero serce odpierdala o:
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 81 / 2 / 0
A ja myślałem, że właśnie serce odpierdala gdy ma się niedobór? Coś pokręciłem? Pewnie jest tak i tak, to znaczy źle jak za mało i źle jak za dużo, ale sam miałem kiedyś niedobór i skończyło się szpitalem. Dopiero tam zrobili badania i wyszło, że bardzo niski poziom. Do tamtego momentu podejrzewali wszystko inne, łącznie z tętniakiem %-D
The fishing with mr green :mrgreen:
  • 152 / 13 / 0
Wędkarz, owszem, zarówno przy niedoborze jak i przy nadmiarze potasu można się zabawić przykrych konsekwencji, gdy chodzi o układ sercowo-naczyniowy. Poniżej masz przykłady konsekwencji, jakie się pojawiają przy tych zaburzeniach elektrolitowych.

HIPERKALIEMIA - w ciężkiej może się pojawić blok przedsionkowo-komorowy częściowy lub częstoskurcz nadkomorowy/komorowy.
HIPOKALIEMIA - może wystąpić blok przedsionkowo-komorowy utajony lub częściowy; bradykardia, zahamowanie zatokowe
  • 512 / 57 / 0
Polecam stosować ASPARAGINIAN Magnez i Potas według mnie bardzo dobry suplement i nikt potasu przy tym nie przedawkuje :S
  • 335 / 1 / 0
Mój znajomy jest w opłakanym stanie psychicznym, ma dodatkowo problemy w toksycznym związku i jest w takim stanie że nie daje rady skończyć tego związku... Co można mu poradzić, strasznie mi go szkoda...
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 834 / 17 / 0
Glodnyminy pisze:
Mój znajomy jest w opłakanym stanie psychicznym, ma dodatkowo problemy w toksycznym związku i jest w takim stanie że nie daje rady skończyć tego związku... Co można mu poradzić, strasznie mi go szkoda...
moze wizyta u psychoterapeuty, jesli ty nie potrafisz mu pomoc
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 335 / 1 / 0
Huk pisze:
Glodnyminy pisze:
moze wizyta u psychoterapeuty, jesli ty nie potrafisz mu pomoc

No właśnie jest w takim stanie tragicznym że nie wiem jak ja mam mu sam pomóc...
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.