Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
4 sudafedy + duzo kofeiny. Jak sie przedawkowuje i to w przypadku niektorych kilkakrotnie, to nie ma sie co dziwic, ze nie dziala tak jak mialo...
  • 24 / 1 / 0
3 tussipecty. Potem dożucam jednego jak słabnie.
Sudafed niby to sam ale wole tussi.
  • 7 / / 0
Hm, zapytam wprost. Studentka 65 kilo, noc przed egzaminem + sudafed. Jaka ilość, czy to znacznie wspomoże naukę czy tylko pomoże nie zasnąć? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. :-)
  • 2932 / 243 / 0
Najlepszy będzie sen w celu skonsolidowania pamięci, serio.
Dawny nick: tur3k
  • 7 / / 0
Czyli, że to nie zadziała tak, że na godzinę 10 będę rześka i będę wszystko pamiętała? Tak tez podejrzewam. (Można się śmiało śmiać, przyznam, że jestem trochę zdesperowana %-D )
  • 2932 / 243 / 0
W sensie jak walniesz pefkę ? Może i będziesz, ale po nieprzespanej nocy ucieka dużo informacji, trudniej sobie przypomnieć te już przyswojone a przyswajanie nowych przychodzi umysłowi z o wiele większym trudem niż gdy jest wypoczęty ;)
  • 7 / / 0
Ok, dzięki. Uwierzę na słowo, biorąc pod uwagę liczbę Twoich postów :)
  • 2932 / 243 / 0
Nie liczy się ilość a jakość :-p
  • 7 / / 0
"Ja pierdolę alk ohole, wolę inne narkotyki dające flow do mojej polemiki" - no dobra, nie wszystkie są bardzo hm, encyklopedyczne, ale wypowiedzi w tym temacie brzmią sensownie :D

Tą spację musiałem zrobić bo zmieniało alk ohole na etanol i nie było tego flow :-( A nie spałem ze 2 dni więc się już w główce jebało %-D Starczy tego offa :P - tur3k
  • 152 / 13 / 0
Sachmet pisze:
Hm, zapytam wprost. Studentka 65 kilo, noc przed egzaminem + sudafed. Jaka ilość, czy to znacznie wspomoże naukę czy tylko pomoże nie zasnąć? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. :-)
Odpowiem ci ze swojego doświadczenia. Czasami mi się zdarzało się brać pseudoefedrynę, aby się czegoś nauczyć, gdy byłam w sytuacji mocno stresowej. Ogólnie wraz ze wzrostem tolerancji pseudoefka działa raczej zamulająco, że ja w pewnym momencie potrafiłam na niej zasypiać, mimo że byłam po niej i dużej ilości kofeiny w postaci np energy drinków czy kawy. Na początku mocno pobudza i na pewno uniemożliwi zaśnięcie. Jeśli nie miałaś do czynienia wcześniej z tą substancją, to możesz brać śmiało. Jednak radzę nie zarywać nocek, bo to przynosi zupełnie odwrotny efekt. No chyba że jesteś w bardzo stresującej sytuacji, gdy od ogarnięcia na kolokwium/egzamin zależy twoje "być albo nie być" na studiach. ;) Osobiście mimo wszystko wolę amfetaminę, bo nic słabszego na mnie nie działa, a także na pewno poklepie jak powinno (ofc jeśli jest to prawdziwa feta, a nie wyjebka).
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.