...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 7 / 1 / 0
Czy w Polsce obowiazkowy jest odwyk od narkotykow? Wiem, ze alkoholowy owszem
  • 143 / 3 / 0
Masz na myśli odwyk przymusowy? Tak.
  • 4807 / 267 / 0
Odwyk jest obowiązkowy przymusowo tylko z wyroku sądu jak napisał kolega wyżej. Ale też nie jest to reguła, można iść na odwyk ambulatoryjny dochodzący, który ciężko nazwać odwykiem, masz spotkania dwa razy w tygodniu po 1,5 godziny i to załatwia sprawę. Do zaliczenia jest 12 spotkań w godzinach wieczornych co zajmuje 1,5 miesiąca uczestnictwa i 18 godzin właściwej terapii, reszta to czas wolny. Dotyczy to wyroków sądowych chyba że sąd postanowił inaczej i skierował na ściślejszy rygor. Brak wstawiennictwa na taki rodzaj odwyku mimo deklaracji może skończyć się przymusowym odwykiem na oddziale zamkniętym.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 762 / 37 / 0
Sam zamierzam przejść domowy, pod celownik idą wszelkie proszki które służą do wciągania. Podjętą decyzję argumentuje tym, gdyż środki które uwielbiałem ketony, przestały wywoływać euforię, a resztę rynku zalały RC mózgojebne.
Lecz od benzo, MDMA i alko ciężko będzie przybastować... no i psychodeliki <3
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).