Ta "argumentacja" nie musi do Ciebie przemawiać, to nie jest żadna argumentacja. Po prostu powiedziałem Ci jak jest. Jak ktoś ci tu pomoże będę sie cieszył i fajnie by było. Ale doświadczeniem i wiedza nie wiele osób sie z tobą podzieli zwłaszcza za darmo. Popatrz ile czasu minęło i ciagle zero odpowiedzi. Tutaj tylko kiedyś było kilka wartościowych postów w większości właśnie johnego, tylera i niektórych innych kompetentnych, teraz większość to pytania bez odpowiedzi, w tym często pytania ktore juz padały.
AlienZombie pisze:...
Do reszty: Temat nie służy do dyskusji o vendorach nootropów.
Wracamy do tematu.
Z tą l-dopą za bardzo nie szalej. Poczytaj sobie o skutkach ubocznych. Miłorzębu według mnie za dużo. A tak, aby nie było offa. Stosuje kreatynę, noopept i cholinę. I całkiem ten miks mi się podoba. Dużo więcej energii, IQ też na plus. Polecam.
wiem l-dopa doraźnie i tego się trzymam zawsze, wg producenta max 500mg na dobę, no jak tak 200-300 przywaliłem, ginkgo biloba na jednej tab jest 6000mg - wg producenta 1 na dobę, ale widzę że jest przedziałka na tej tab to może będę dzielił na pół.
Kolorki naprawdę miodzio. jutro dołączam noopepta z rana + nie walenie jebanego kapucyna.
STRYCHNINA
Tak kurwa ta trucizna, dobrze myślicie
"Alkaloid ten szybko wchłania się z przewodu pokarmowego do krwi i wywiera działanie ogólne. W dawce 2-3 mg strychnina zwiększa ostrość wzroku, wyostrza słuch (zwiększa percepcję wrażeń zmysłowych), polepsza poczucie smaku i węchu, uczula na dotyk, a działanie to po jednorazowej dawce utrzymuje się 2-3 dni. W dawce tej strychnina polepsza samopoczucie, uaktywnia fizycznie i psychicznie, usprawnia procesy skojarzeniowe i myślenie; ułatwia pracę umysłową. Pobudza seksualnie (zwiększa wzwód prącia i łechtaczki, przyśpiesza i uaktywnia orgazm, ułatwia wytrysk nasienia), przyspiesza czynność i wzmacnia siłę skurczów serca, pobudza wydzielanie soku żołądkowego i trzustkowego, działa żółciopędnie, zwiększa apetyt, poprawia trawienie, usprawnia przenikanie mleczka pokarmowego z jelit do krwi i limfy, zwiększa ruchy robaczkowe jelit, uintensywnia wentylację płuc, pobudza ruchy oddechowe, pobudza ośrodek naczynioruchowy. Ułatwia i przyśpiesza przechodzenie impulsów nerwowych, podwyższa ciśnienie krwi, zaciska zwieracz pęcherza moczowego, umożliwia i zwiększa kontrolę nad pęcherzem moczowym, zwiększa napięcie pęcherza moczowego"
http://www.rozanski.ch/fitochemia.htm
Nie ma za co
miałem na myśli post: 25 lutego 2016, 17:51
co do reszty, niestety muszę się z Tobą w zupełności zgodzić, temat bez Johnego i Tylera zaczyna przypominać nakręcanie pluszowej małpy walącej talerzami, niemniej bardzo Ci dziękuję za „iluminację”.
Ecce
---------------
AlienZombie:
Ponieważ we wcześniejszej wersji postu nieprzychylnej zapędom cenzorskim Pana o nicku 666 (nazwa raczej nobilitująca do nie-zaściankowego oglądu rzeczywistości [sic!], chociaż po Tym jak bezceremonialnie wywalono również Twoją wiadomość z tematu, pozwala sądzić, iż jest jednym z moderatorów działu, któremu daleko do obiektywizmu, tak to przytyk personalny), jeśli taka argumentacja nie zasługuje na uzasadnioną publiczną reprymendę, to co w takim razie zasługuje??
Niezamieszczone posty:
AlienZombie:
miałem na myśli post: 25 lutego 2016, 17:51
co do reszty, niestety muszę się z Tobą w zupełności zgodzić, temat bez Johnego i Tylera zaczyna przypominać nakręcanie pluszowej małpy walącej talerzami, niemniej bardzo Ci dziękuję za „iluminację”.
Ecce
666:
WTF? Nim się wypowiesz przeczytaj chociaż posty,” temat” o którym dyskutujemy z AlienZombie, jest jak najbardziej na „temat”, gdyż problematyka neuroprotekcji, nie dotyczy jedynie studentów AGH, kierunek geologia (bez obrazy, ale pomieszkiwałem przez rok w DS. Bratek, więc „z własnego doświadczenia”), których remedium na „dopink muzga”, stanowiło rozpuszczanie plussssha w ustach. Hyperrealowa społeczność jest bardziej złożona, każdy z nas ma mniej, lub bardziej skomplikowane przywary do których również należy zaliczyć nałogi, według Ciebie takie osoby nie zasługują na ewentualną poradę, mimo zapytań „na temat”??
---------------
Wracając do tematu (dwa poprzednie można scalić, by nie czynić zamieszania), Czy ktoś ze społeczności miewa po suplementacji (ograniczonej jedynie do niewielkiej dawki około 700 mg choliny/dzień [choline bitartrate, oryginał z myprotein], orientacyjnie 15 minut do godziny, po spożyciu, zarówno wraz, lub bez leków neuroprotekcyjnych: biotropil/wimpocetyna), oznaki przypisywane „nadaktywności” noradrenaliny??
połączyłem - WRB
William S. Burroughs
Dwuwinian choliny nie wywołuję takich efektów, bardziej doszukiwałbym się winy w winpocetynie/biotropilu.
A szczególnie miksie tych dwóch.
A więc zaczynamy :
Noopept
Sulbutiamina
L-Teanina
Omega 3-6-9
Cholina
Ekstrakt z kurkumy
Ekstrakt z imbiru
Witaminy z olimpu
Yerba
Tutaj też mam dylemat czy zamawiać samą Choline czy lepiej Alpha Gpc, która wychodzi dość drożej. Co o tym sądzicie ?
Czy nad używanie alkoholu w wieku 15-18 roku życia, aktualnie mam 21. Mogło mieć wpływ na rozwój mojego mózgu i czy tym mixem mogę się jakoś z regenerować ?. Objawy typowe, słaba pamięć i wszystkie cechy typowego " spierdolenia ", dla przykładu dzisiaj 28 stopni na dworzu, a mi się nie chce nawet wyjść z pokoju, najchętniej poszedł bym spać.
połączono - WRB
A więc zaczynamy :
Noopept
Sulbutiamina
L-Teanina
Omega 3-6-9
Cholina
Ekstrakt z kurkumy
Ekstrakt z imbiru
Witaminy z olimpu
Yerba
Tutaj też mam dylemat czy zamawiać samą Choline czy lepiej Alpha Gpc, która wychodzi dość drożej. Co o tym sądzicie ?
Czy nad używanie alkoholu w wieku 15-18 roku życia, aktualnie mam 21. Mogło mieć wpływ na rozwój mojego mózgu i czy tym mixem mogę się jakoś z regenerować ?. Objawy typowe, słaba pamięć i wszystkie cechy typowego " spierdolenia ", dla przykładu dzisiaj 28 stopni na dworzu, a mi się nie chce nawet wyjść z pokoju, najchętniej poszedł bym spać.
Najlepiej zaczynać od podania budżetu.
Dodałbym do tego fenibut (prospołeczność), hupercyne i/lub galantamine/dmae (zwiększenie acetylocholiny), nsi-189 (depresja/pamięć/zwiększenie neurogenezy), winpocetyne (lepszy przepływ krwi), melatonina (lepszy sen), ZMA, kofeina bezwodna (tania i łatwa w dawkowaniu/przyjmowaniu)
Samej choliny nie warto brać, najlepszym źródłem choliny, białka i wielu witamin i minerałów są jajka.
Możesz spróbować też ze stymulantami jak 4-f MPH.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/p06p0z0v.jpg)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/naslasku.jpg)
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy
Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cocaine-rotting-hides.ee7f25.jpg)
Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!
Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marijuana-smoking_0.jpg)
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat
Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.