uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 490 / 3 / 0
duckduckgo MAPS, sprawdź gdzie są pola odpowiednie i śmigaj rowerem czy autem. Ale dobra rada, nigdy na spota z telefonem z baterią nie idź, ot tak dla przestrogi.
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."

The Prodigy - Thunder

Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
  • 483 / 69 / 0
Wytłumacz, dlaczego z tel. z baterią ma nie iść i czy bierzesz pod uwagę obie baterie?
Nie przesadzacie, czasem? ;)
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
  • 490 / 3 / 0
Dla prawilnych i legitnych hajpowiczów, którzy są widziani co niedziele w pierwszej ławce na mszy to nie obowiązek, taka sugestia dla mniej prawilnych i legitnych co bardziej na spowiedzi byli u P. Aspiranta... Lub już nawet warna państwowego w zawiasach załapali za różne rzeczy...
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."

The Prodigy - Thunder

Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
  • 483 / 69 / 0
Jako dawny użytkownik for o pewnej tematyce, patrząc przez pryzmat czasu, stwierdzam, że z tymi wypadami na spota, to trochę jazda w bani, niż rzeczywistość.
Kilka nieodpowiedzialnych (i tych skrajnie odpowiedzialnych) osób, zabiera się za growing i sieją ferment. Ktoś ich, faktycznie, może obserwować. Ale to duża ekstrapolacja, dbałość o szczegóły: telefony, kamery, czujniki, satelity, helikoptery i podstępny rolnik, który zawsze musi wyjechać, swoim Ursusem, w pole.
A wszystko po to, żeby Was wsadzić za kratki, nicponie. Hehe.
Tak z dystansu, podsumowując, bez spiny, bo znam te klimaty. ;)
Temu zrezygnowałem z tego stresu... a syntetyczne kannabinoidy wciągnęły :(
Jednakże: przezorny, zawsze 'tego' :cool:
nigdy za wiele, nikomu ani słowa
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
  • 2 / / 0
Siema, znalazłem spota na którym ze względu na małą przypałowość chciałem rozpocząć uprawę ale
-jest to teren podmokły, trochę jakby torfowisko z dużą ilością mchu
-nie jest mocno nasłonecznione
-chodzi tam trochę saren
I czy krzaczek będzie miał w miarę optymalne warunki do wzrostu przy takiej wilgotności gleby i raczej przeciętnej ilości światła? (Z sarnami sobie poradzę ;p) pzdr
  • 493 / 105 / 0
Nie. Nie będzie !
1) nasłonecznienie traktuj jako (po bezpieczeństwie) priorytet, zarówno intensywność (bez odcieni.. półcienia :) ) , jak i "długość" dnia na miejscówce jest najważniejsza.
2) roślina nie lubi nadmiaru wody
3) mech, torf to raczej nie to ph . Naprawdę warto zainwestować w miernik i korygować wartość ph podłoża !!!
Punkty 2), 3) można obejść, jeżeli względy bezpieczeństwa wynagrodzą wkład pracy. Punkt 1) nie zawsze jest do obejścia możliwy, aczkolwiek ścinałem już i drzewka i drzewom obcinałem gałęzie. Wszystko zależy od tego, czy miejsce widziane bywa ludzkim okiem... Pzdr !!!
P.S.
Polecam lekturę relacji Russian Farmer, do wygooglowania...
Po zażyciu nie kontaktuj się ani z farmaceutą, ani z lekarzem, sam(a) wiesz, że Ci sz(kodzi)...
  • 6 / 2 / 0
Co do szukania miejscówek metodą "satelitarną". Ja korzystam naraz z dwóch serwisów.
http://wikimapia.org/#lang=pl&lat=52.33 ... 6&z=19&m=b Aktualne zdjęcia satelitarne, robione najczesciej jesienią (przynajmniej w mojej okolicy). Wszystko ładnie widać.

Drugi, przydatny portal z mapami to rządowy Geoportal. http://mapy.geoportal.gov.pl/imap/?gpma ... s_KATASTER Mamy tu apkę, dzięki której możemy wybrać różne mapy ORTO, TOPO czy RASTrowe. Rastrowe są to skany map papierowych z naniesionymi wszystkimi drogami (leśnymi także), rowami, a nawet pojedyńczymi drzewami. BARDZO przydatne.

I pytanie. Pewnie wałkowane tysiąc razy. Jak to jest z wyczuwalnością zapachu podczas kwitnienia? Kumple mówią, że niby 40m. Mam fajne miejsce, ogrodzone, otoczone wysokimi krzakami. Ludzie tam nie wchodzą, ale jest blisko wioski. Być może za blisko. 70-80m od zabudowań, po stronie wschodniej. Także o zapach niesiony z wiatrem bym się nie martwił, ale jak to jest w bezwietrzną pogodę. Planowane 5x passion #1 rregularne.
  • 113 / 50 / 10
O zapach to się nie bój bo w słoneczny piękny dzień to tak do 10-20m max. Ale w odległości 80m bym nie sadził, chyba że obok własnych budynków.
Czy ciemno, czy jasno- w dupie zawsze ciasno :gun:
  • 483 / 69 / 0
cichywedas666 pisze:
Jeżeli las powinny byś to duże odległości od miejsca zamieszkania, na typowych wsiach w zaroślach dojazd powinien zajmować min 30 min samochodem tak na oko
Nie zgadzam się z tym. 30 minut, ale na kolanach, jako minimum: tak.
Niesłuszna karma :)
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
  • 45 / 4 / 0
Jakieś skuteczne rady na sarny?
Mam świetną miejscówkę, dookoła rosną pokrzywy, a lipy skutecznie maskują zapach. Jedynym problemem są właśnie zwierzęta. Już raz mi zeżarły krzaki. A te ćpuny na kopytach nie boją się ludzi, bo podchodzą nawet pod sam DOM.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina