Obecnie mam lepszy dług za ćpanie bo na jakieś 20tyś tylko to dla banku wisze i komornik mi zajebie to niedługo :-/ To mniej więcej koszt ćpania alfy za ostatni rok, kiedy nie było mnie stać już na takie branie, ale jak na cztery latra ciągu to i tak nie najgorzej.
Największy dług pośrednio za dragi miałem coś około 45tyś (połowa to koszty sądowe, druga połowa koszt adwokata) spłaciłem okolo 35tys z tego, reszta uległa przedawnieniu na szczęście.
Ogólnie ćpanie w ciągach kilkuletnich to kosztowna sprawa i narobić się trzeba żeby móc te 1,5-2 tyś miesięcznie tylko na dragi przeznaczać, a to i tak skromny budzet możliwy do wykonania biorąc tani i i wydajny narkotyk do codziennego użytku jakim jest alfa.
Jak nie mam funduszy to trudno, nie lubię pożyczać od innych a tym bardziej innym.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.''
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.