Sierpień pisze:ja tego próbowałem raz 1mg i w ogóle nie poczułem działania. tolerancja taka, że tydzień wcześniej jadłem 1mg eti i to akurat działało :/
A co do eti - faktycznie, 1 mg jest mocniejszy - mnie 0,6 mg odcina bez zapowiedzi (chodzi oczywiście o zaśnięcie ;-) ) bez tych momentów przejściowych występujących przy dikla.
E: w przeliczeniu wychodzi 1zł za tabsa 1mg. A 1mg diklazepamu = 10mg diazepamu.
Powiem tak: jak dla mnie to ulepszona wersja rolek. Działa silnie przeciwnerwicowo, silnie uspokajająco, silnie przeciwlękowo, mocno zwiotcza mięśnie szkieletowe, mocno cziluje. Schodzi stopniowo i łagodnie. Dobrze usypia. Po dorzutce zasnąłem na 6 godzin nie wiedząc kiedy. Fani alpry mogą się zawieść, smakosze diazepamu będą mile zaskoczeni. Na pewno wart swojej ceny.
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.