Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 267 / 0
No dobra, ja napisałem co wg. mnie musi zrobić moment żeby schudnąć. Teraz Ty, AnaloguCzłowieka. Nie krępuj się.

Nie rozumiemy się bo Ty piszesz o treningu kulturystycznym, ja o odchudzaniu, ale ciekaw jestem co wymyślisz.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 129 / 34 / 0
Przepraszam zapomniałem słowa, bieganie długodystansowe nie nadaję się, interwały to zupełnie inna sprawa :). Sam też nie sprecyzowałeś zdania i powstają takie nieścisłości. Tak bieganie jest wryte w tą zjebaną mentalności, że bez tego nie schudnę i jest to jedyny sposób. Nie muszę dorabiać ideologi, jakąś tam wiedzę mam skoro od 3-4 lat? Bawię się swoją wagą od 15kg kilo w górę do podobnych wartości w dół bez żadnych problemów i nie interesuję się tym od wczoraj.
Ty momencie masz normalnie wpierdalać, nie jedzenie jest debilizmem
Ostatnio zmieniony 29 marca 2016 przez Dah, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 181 / 4 / 0
Zbysiu pisze:
No ale komfortem to kierowales sie doprowadzajac do chorobliwej otylosci. Moim zdaniem kazda dieta to jednak wyrzeczenia, treningi to tez rezygnacja z 'komfortowego siedzenia na kanapie'. Wiec imo to nie tedy droga.
Ja mialem na mysli raczej to, ze na dietach glodowkowych i wogole zbyt mocno redukujacych kalorie w dluzszym okresie nie da sie normalnie fukcjonowac. Czlowiek jest chorobliwie zmeczony, apatyczny, nic mu sie nie chce robic. Poza tym samo pernamenet uczucie glodu jest rozwalajace psychicznie, przez co ciezko sie na czymkolwiek skupic.
No dokładnie o tym mówię, żadnych głodówek... lepiej naturalnie osiągnąć uczucie sytości...
a przytyłem 30 kg w psychiatryku w ciągu 2 miesięcy jak brałem klozapol... rodzice przywozili mi MASĘ słodyczy, bo o to prosiłem.... pozdrawiam ;)
Uwaga! Użytkownik moment nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 138 / 18 / 0
Nie mówię że to co napisałeś jest złe, tylko zwróciłem uwagę że trening siłowy przynosi lepszy efekt niż cardio.
Porad już było napisane wiele, jedne lepsze drugie gorsze ale na pewno wszystkie lepsze niż nic nie robienie, jednak autor wątku ma na wszystko jakąś wymówkę, więc nie widzę sensu w dalszym ciągnięciu tej dyskusji, nich idzie się nażreć i nie zawraca gitary.

A bieganie to świetna forma dbania o kondycję i świetnie wpływa na ogólne zdrowie organizmu i raczej w tym bym upatrywał uprawianie takiej formy aktywności przez większość sportowców, bo oni raczej są szczupli i nie interesuje ich chudnięcie, a powoływanie się na kulturystów w tej kwestii ma chyba dość duży sens bo oni przed zawodami osiągają bf na tak niskim poziomie jaki nie jest osiągalny dla innych ludzi i u nich trening siłowy jest często jedyną formą aktywności.
Ostatnio zmieniony 29 marca 2016 przez AnalogCzlowieka, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik AnalogCzlowieka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 267 / 0
Olać autora skoro nie ma motywacji to nie schudnie, latem napisze że ma 115 kilo mimo że w dniu napisania posta zjadł tylko krakersa.

Nie ma jednak na forum tematu odnośnie dbania o kondycję i o dobry współczynnik bmi, są natomiast osoby które coś ze sobą robią. To akurat jest ciekawe.

Osobiście najczęściej stosowałem codzienną jazdę na rowerze, 30 - 50km i kilka razy w tygodniu siłownia typowo pod obciążenia na mięśnie. Efekty bardzo dobre. Nie lubię biegać, ale rozgrzewka w postaci 2 - 3km na bieżni przed treningiem i na zakończenie treningu zawsze była spoko. Poza tym świetny jest spinning czyli aerobik na rowerach z instruktorem pod dużymi obciążeniami. Dla mnie rewelacja.
  • 181 / 4 / 0
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, jednak najwartościowsze informacje dla siebie znalazłem poza forum... temat ciekawy, stworzyłem nową gałąź potoku myśli ;)

Motywację mam - chcę schudnąć, żeby przyciągać młode kobiety i uprawiać z nimi miłość...
Uwaga! Użytkownik moment nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 267 / 0
moment pisze:
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, jednak najwartościowsze informacje dla siebie znalazłem poza forum... temat ciekawy, stworzyłem nową gałąź potoku myśli ;)
Czy najwartościowsze to się okaże, myślę że powinieneś użyć słowa "najwygodniejsze". Jak dotrwasz to za kilka miesięcy egzamin, napiszesz ile ważysz.
  • 138 / 18 / 0
Super to może się z nami podzielisz tymi informacjami może je trochę sprostujemy, tak jak tą kawę z masłem.
Uwaga! Użytkownik AnalogCzlowieka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 954 / 51 / 0
moment pisze:
Motywację mam - chcę schudnąć, żeby przyciągać młode kobiety i uprawiać z nimi miłość...
[ external image ]
  • 181 / 4 / 0
Światło pisze:
moment pisze:
Czy najwartościowsze to się okaże, myślę że powinieneś użyć słowa "najwygodniejsze". Jak dotrwasz to za kilka miesięcy egzamin, napiszesz ile ważysz.
Co tydzień będę pisał ile ważę.
AnalogCzlowieka pisze:
Super to może się z nami podzielisz tymi informacjami może je trochę sprostujemy, tak jak tą kawę z masłem.
http://kobietapo30.pl/kawa-maslem-dodaj ... kutecznie/
JanBreivik2 pisze:
moment pisze:
[ external image ]

Why not? Jestem na dobrej drodze, miałem już wymianę pozytywnych uczuć, gestów i prezentów z 'moją ulubioną...', nie wspominając już o kilku wirtualnych zauroczeniach...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.