Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1152 / 230 / 7
słonka pisze:
najszybciej pomagało MDMA i b-ketony, nawet w małych ilościach wtartych w dziąsło
To znaczy że podbicie 5-HT u Ciebie skutecznie leczy migrenę, na tej samej zasadzie działają (udowodnione naukowo) LSD i psylocybina, nawet wymyślili analog LSD który nie jest psychodeliczny a leczy: https://en.wikipedia.org/wiki/2-Bromo-LSD
Możesz wypróbować 5-HTP albo tryptofan :-)
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 257 / 11 / 0
Ależ ja jaram trawę naprawde regularnie od kliku lat nawet hehehehe.
A może po prostu wezmę się zrobienie aktualnych badań. Tamte miały ponad 10 lat.
Blue, zapomniałam dodać, że biorę antybiotyk od 2 tygodni. Może mix trawy i antybiotyku powoduje częstsze bóle głowy również?
Oko za oko, za ząb. Dlaczego kurwa za pieniądze?
  • 766 / 136 / 6
Seks. Koleżanka polecała.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 257 / 11 / 0
Seks działa dopóki sie go uprawia, potem masz z 15 minut na powrót bólu. Ciężko uprawiać Seks bez przerwy i to no w robocie. Ale sposób znany, dzięki :-)
  • 37 / 1 / 0
Blue_Berry pisze:
shacodupa pisze:
Myślisz, że to klastrowe?
Nie widziałam Twojego EEG, ale sporo objawów się zgadza. Dość łatwo pomylić migrenę z klasterowymi, dlatego Cię o nie spytałam. Pomyślałam, że może byłaś już w tym kierunku diagnozowana i masz pewność, że to migrena.
Napięciowe?
Pytałam o podłoże psychosomatyczne - czy tych dolegliwości nie powodują schorzenia psychiczne, nagromadzenie stresu, myśli itd . Dobrze też, żebyś zbadała się kardiologicznie, możliwe, że masz zwiększone ciśnienie wewnątrzczaszkowe, którego przyczyna najczęściej leży w wadach układu krążenia. W takim wypadku ból często promieniuje do karku i szczęki, co właśnie opisałaś.
oh kobieto glizdowa ! ja przez 5 lat chodziłem z bólem takim jakby mi ktoś kowadłem walił w potylicę i nie wiedziałem że to właśnie przez ciśnienie ! a żonka namawiała idź się chłopie zbadaj idź a ja głupi nie słuchałem i męczyłem się aż w końcu taki jeden dottore mi łepetynę przebadał i mówi panie to trzeba kardiologicznie leczyć :old: dostałem leki na nadciśnienie i zdrów jak rydz ! żeby panienka młoda wiedziała jakie to bóle musiałem znosić dniami i nocami to gdybyś takie bóle miała to nawet ten czempionek by ci nie pomógł :old:
  • 257 / 11 / 0
E E!! Mam niskie ciśnienie, wysoki puls. Bardziej działa zmęczenie fizyczne podciągające krążenie niż obniżanie. Obniżenie ciśnienia u mnie powoduje chodzenie po ścianach i brak logicznego myślenia.
Znowu biorę antybiotyk. Znowu łeb boli częściej, ale to na bank od zatok.
  • 367 / 7 / 0
od jarania boli często głowa
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 594 / 34 / 0
To wykopię temat w imieniu znajomej, którą łapią ataki, rzekomo migrenowe 2x na tydzień (nie miała EEG, a CT czy MRi ma mieć za 10 miechów bo nie stać na priv), takie w czasie których przy ciężkim bólu głowy dochodzą narastające mdłości prowadzące do zwymiotowania, a kiedy mdłości po rzygu odpuszczą to może zasnąć i przespać resztę męczarni na ibupromie.
Lekarz przepisał 'grzybkowy' lek o nazwie zolerilis, ale dziewczę jak zobaczyło 2 piguły za 35zł to sobie odpuściło.
W związku z tym proszę o poradę w kwestii leku czy diety pomagających w walce z migreną. Też i opinii na temat tych cudownych pigułek w cenie, rzekłbym, ulicznej, mianowicie czy warto to jednak kupić.
Dodam, że wspominana opisywana osoba nie zażywała, ani nie zażywa żadnych dragów, zamierzać też nie zamierza ;-)
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / 1 / 0
Mam/miałam migreny od co najmniej 5 lat, czasami ból był tak silny, że z łóżka wstawałam tylko po to, żeby zwymiotować. Często ból trwał kilka dni pod rząd, czasami ustępował na dzień czy dwa, i znowu wracał. Z leków przeciwbólowych próbowałam chyba wszystkiego, jedynym w miarę skutecznym środkiem bez recepty był rozpuszczalny Solpadeine. Byłam u wielu lekarzy, którzy albo rozkładali ręce, albo wypisywali mi leki które nie działały. Byłam na obserwacji w szpitalu, miałam rezonans głowy i inne cuda- nic nie wykryli. Aż w końcu, całkiem przypadkiem, przy okazji wizyty (nie związanej z migrenami) u lekarza rodzinnego, temat zszedł właśnie na bóle głowy- lekarz przepisał mi Aulin i zalecił brać go ciągiem przez miesiąc, a potem doraźnie, jak zwykłą tabletkę przeciwbólową. Mówił że sam męczył się kiedyś z tego typu bólami, i sam zrobił sobie "terapie" aulinem która pomogła. Trochę sceptycznie nastawiona zaczęłam go brać, i od tego czasu naprawdę zapomniałam o bólach głowy, a nawet jeśli się zdarzają, to po wzięciu tabletki przechodzą po 10-15 minutach. Ten lek uratował mi życie, i uważam że warto spróbować ;-)
  • 307 / 19 / 0
Pomóżcie mi zrozumieć czym jest migrena. Nie wiem czy to są jej objawy ale bolą mnie lekko oczy i oczodoły, czuje takie mrowienie, jakby lekki prąd przechodził mi przez oczy i tak jakby „czuje światło” które wpada mi do oczu. Po zapaleniu mj zwiększa się ten efekt.
Dodam ze zaczęło się to kilka miesięcy temu razem z piskiem w głowie i nieustannym lekkim bólem głowy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.