Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 4807 / 268 / 0
Nie żyje od około trzech lat, macie refleks.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 3959 / 148 / 0
chyba nawet od trzech.

a zdazyles edytowac swiateu bo chcialem Cie poprawic. ;-)
niedojebanie genetyczne
  • 4807 / 268 / 0
Sprawdziłem eso ;-) Czas szybko mija.
  • 153 / 41 / 0
Mnie tu lata nie było także postanowiłem zobaczyć jak hypek się ma i wpadam od czasu do czasu w roli widza chociaż nie do końca :) tez czytam ze fan dawkowania minimalistycznego scr też poszedł w objęcia morfeusza, w jaki sposób bo to aż dziwne zawsze taki ostrożny ? Ładne kwiatki co do dzielnicowego jaka przyczyna ? Dobrze że wiedziałem kiedy powiedzieć stop.
  • 1660 / 301 / 0
@up
Dzielnicowy, jeżeli dobrze pamiętam, poległ od mixu benzo+opio. Co do scra, to niewiadomo, ale testował wiele nowych substancji tuż przed swoim odejściem, m.in. 2'-oxo-pce, gdzie zwracałem uwagę, że ma wyraźne skutki uboczne w niewielkich dawkach i cholera wie co to robi w mixach, zwłaszcza tych, jakie on stosował.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 153 / 41 / 0
a user jon ? nie mogę go znaleźć konto skasowane, a ostatnie posty z 2011r. Widzę, że śmierc zebrała solidne żniwa
  • 68 / 2 / 0
a zna ktos ludzi ktorzy popelnili samobojstwa?
  • 2652 / 384 / 0
tinoss pisze:
a user jon ? nie mogę go znaleźć konto skasowane, a ostatnie posty z 2011r. Widzę, że śmierc zebrała solidne żniwa
Jon już od dawna nie żyje. Przedawkował fenta.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2949 / 247 / 0
Celowo czy przypadkiem ? Sorry za pytanie z gatunku tych głupszych, obiło mi się kiedyś o uszy ze poległ, nawet nie brałem tego jakoś specjalnie na serio a tu taka nowina.
  • 4807 / 268 / 0
Skorp pisze:
a zna ktos ludzi ktorzy popelnili samobojstwa?
Owszem, od razu przyszło mi na myśl troje użytkowników, pewnie gdybym dłużej pomyślał znalazłoby się więcej, nie widzę jednak sensu ich wymieniać. Samobójstwa i używki zawsze szły w parze.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.