@ducze - Masz niestety rację, w dużych miastach zupełnie się to pomieszało i już w zarobkach coraz mnie widać różnicę mgr. vs. tech. Chociaż teraz to ma małe znaczenie bo do wydawania leków spokojnie starczy technik, zresztą stopień o niczym nie świadczy, pasja jest potrzebna, jak przy większości zawodów ;)
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
Na poczatku z opio chcialem dostac tramal wiec pomyslalem, ze polaze po aptekach cos tam sepiac.
NIEMOZLIWE - w pierwszej aptece w ktorej sprobowalem mi sie udalo. rozmowa polegala jakos na
-chcialbym kupic tramal ale ....
-jaka dawka
-50 (bo nie chcialem przesadzac)
-nie mam 50 dam Ci 100 (usmiech)
-ok :o
Sliczna blond aptekarka w srednim wieku. Pozniej kilka razy jeszcze bralem od niej tramal, ale zawsze odczekiwalem przynajmniej z miesiac. Czasami prostu wchodzilem i pytalem - ma pani tramal dla mnie :D.
Szczerze przypominala troche opiowraka i zawsze mialem ochote sie z nia umowic na wiadomo co <3, nie biore od dawna Tramalu ale wpadlem po alpre ostatnio i mimo udawanego oporu dostalem alpragen.
Zawsze mnie ciekawily jej motywy -przeciez to duze ryzyko takie wypisanie recept aptekarskich. A apteki chyba zarabiaja wystarczajaco, zeby nie ryzykowac dla kilku zloty (chodz wiadomo na aptekarskiej 100% odplaty).
Aha - nie probojcie tego w domu - kiedys mojego aniola aniola nie bylo i oblazlem chyba cale miasto i nawet blisko kupienia czegokolwiek bez recepty nie bylem :)
Zgienty pisze:Raz podchodzę: "potrzebny jest mi agonizm NMDA".
Nie dziwi mnie że nie mają takiej wiedzy... Bo po co? One mają pudełek nie mylić.
@meme: Wszyscy są jacyś niedojebani, tylko ty jedna jesteś w porządku na tym świecie. :rolleyes: Nudne te twoje posty, bo ciągle to samo. :kotz:
CETRYZYNA FOREVER
fado pisze:Namnożyło się dzisiaj szkół i uprawnienia do obrotu lekami dostają ludzie ledwo po trzech latach studiów.Kiedyś było nie do pomyślenia,aby w aptece pracował ktoś inny jak "magister farmacji".
Najkrótsza nauka to jest technik farmacji-2 lata, ale zarabia też najmniej (1600 brutto bodajże).
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
Btw. wiesiołek zbija ciśnienie i cholesterol. LECZNICZNA MARIHUNAE
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.