Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1079 / 126 / 0
nie kupuj yerby w saszetkach, bo to prawdopodobnie są podróby.
Akurat polecam jęsli trzeba w saszetkach (czasem ktoś lubi w pracy a ja szczerze mówiąc wolę yerby nie nosić do pracy ani nie trzymać w pracy) Yer vita (z Indianinem firma z tradycjami dla YM w Polsce) i Green Hills (ja to tylko bezsmakowe jakichkolwiek smakowych nie lubię).

Dzięki Pletzzura za link jednak nie kupiłem CBSE tylko jakąś inną też w miarę niedrogą jak mi nie spasuję wrócę do Parajito. Napiszę jaką jak jutro odbiorę ze sklepu teraz nie sprawdzę na Necie jestem leniowaty mode on;)

Przerąbane ile tych Yerb ma dodatki kupujecie z dodatkami (miętą itp. itd.) dla mnie to bez sensu mięty jak chcę dodam sobie na jeden napar sam nie muszę pizgać wszystkiego z miętą.
  • 1889 / 72 / 3
Pajarito mięta-cytryna. <3

Green Hills to podróby w chuj.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 401 / 21 / 0
Według mnie najlepiej oczyszcza umysł Taragui Energia. Inne yerby nie mają do niej podjazdu . I dosyć mocno ogranicza apetyt co akurat dla mnie w tym momencie nie jest plusem.
Rozczarowałem się Cruz de Malta i Canarias. Na forum dedykowanym yerba mate wszyscy zachwalali te dwie a mi jakoś nie przypadły szczególnie do gustu. CdM jeszcze jeszcze ale Canarias to słabo.
  • 46 / 4 / 0
Muszę w końcu tej Taragui Energii spróbować. Kiedyś zamawiałem ją w paczce, w której było prócz niej 9 próbek po 50 g, ale gość zadzwonił, że akurat jej nie mają i że mi dorzuci jakieś inne. W sumie dorzucił więcej i wyszło 600 g.
  • 9 / / 0
A rich mont? W pobliskim sklepie jest w niezłej cenie i zastanawiam się czy kupić. Chodzi mi konkretnie o yerba mate lemon.
Uwaga! Użytkownik Rufis00 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 785 / 16 / 0
ktora yerbe na poczatek wybrac jaki rodzaj dziala najbardziej pobudzajaco ?
  • 1130 / 48 / 0
Zawsze do mojego standardowego zamowienia czyli Rosamonte El. 1kg dorzucam z 2 inne na probe i ostatnio wlasnie wspominana wczesniej biala Cruz de Malta bardzo mi podeszla. Jak ktos lubi sianowate w stylu tradycyjnej Amandy, ktora dla mnie jest zbyt blada to polecam, to ta jest spoko, bo to cos podobnego tylko bardziej wyrazistego i intensywnego.
Lubie tez na wieczor ziolowa sobie zapodac, bo zdecydowanje mniej pobudzaja, a smakowo potrafia byc ciekawe, szczegolnie te z boldo. Wzialem CBSe Silhueta ostatnio i sie rozczarowalem, bo strasznie chemicznie smakuje jak dla mnie (pewnie kwestia polidekstrozy w skladzie). Macie jakies sprawdzone dobre ziolowe? Tylko podkreslam, ze chodzilo o stricte ziolowe, bez cytryny czy pomaranczy.
  • 328 / 24 / 0
Muszę w końcu tej Taragui Energii spróbować. Kiedyś zamawiałem ją w paczce, w której było prócz niej 9 próbek po 50 g, ale gość zadzwonił, że akurat jej nie mają i że mi dorzuci jakieś inne. W sumie dorzucił więcej i wyszło 600 g.
Jak spróbojesz tej odmiany Taragui Energii to daj znać, bo sam się przymierzam do kupna jakiejś mocnej odmiany. Kiedyś miałem jakiegoś bezfirmowca (tak mi się wydaje), to praktycznie działanie na poziomie placebo. Czy odmiana którą podałem by cokolwiek pomogła dla osoby z tolerką ok. +/-800mg kofeiny bezwodnej :P?
  • 1889 / 72 / 3
IAmAhab pisze:
Macie jakies sprawdzone dobre ziolowe? Tylko podkreslam, ze chodzilo o stricte ziolowe, bez cytryny czy pomaranczy.
Mate green?
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 110 / 5 / 0
marek1234 pisze:
Jak spróbojesz tej odmiany Taragui Energii to daj znać, bo sam się przymierzam do kupna jakiejś mocnej odmiany. Kiedyś miałem jakiegoś bezfirmowca (tak mi się wydaje), to praktycznie działanie na poziomie placebo. Czy odmiana którą podałem by cokolwiek pomogła dla osoby z tolerką ok. +/-800mg kofeiny bezwodnej :P?
nie ma co się zastanawiać panowie :d Taragui plus Energia to Najmocniejsza odmiana na rynku ;0 probowalem okolo 10 wszystkie topowe marki niby najmocniejsze opisywane na roznych forach :) Ta Tqragui energia ma najwięcej mateiny z racji innego suszenia :) ale pamietajcie ze prawdziwe efekty picia Yerby pojawiaja się po kilku ttygodniach picia :) organizm gdy wyrowna poziom minerałó∑ i witmain wtedy daje prawdziwego kopa :)

głownie chodzi o te mineraly i witaminy :) ale samej kofeiny ( mateiny ) tez jest dsporo i tez sama w sobie dziala :) pamietajcie ze to nie narkotyk ze dziala natychmiast :D bardziej jak suplement diety ktory pokazuje maximium dzialania po kuracji kilkutygodniowej a najlepiej kilku miesiecznej :) mozecie mu zaufac pije jerbe juz ponad 5 lat :) :heart:

Poprawiono cytat. Ps. Następnym razem proszę pisać czytelniej, bo zwyczajnie wywalę post do śmietnika./pletz
Dodano akapity -- 909
Uwaga! Użytkownik Dysocjant37 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.