rozpuszczalniki > wynalzki typu cipacz > DXM > stymulanty koka/amfa > alkohol > benzodiazepiny>>>> (długo, długo nic...) opiaty
Kwestię LSD, MDMA, w ogóle psychodelików pozostawię bez komentarza. DXM to akurat mózgojeb totalny i benzydamina, a nie psychodelik, więc musiał się tam znaleźć.
JEszcze jedno (tak nie po kolei, ale najadłem się lorek), tam na erowidzie chyba ich pojebało - alkohol przed heroiną?
Btw, odwalcie się od DXM'u :-D
§h¶ôňgĽéĐ.
alkohol przed heroiną?
timeless pisze: vart, na zdrowie, możesz jeszcze powiesz, że to zdrowe.
§h¶ôňgĽéĐ.
vart pisze:Żadna używka nie jest zdrowa.. ale chodzi mi o to, że DXM nie ryje nie wiadomo jak mózgu. Już chyba bardziej THC..timeless pisze: vart, na zdrowie, możesz jeszcze powiesz, że to zdrowe.
kurwa ale nawet jakmasz problemy z pamiecia i zamule ogolna od duzej ilosci palenie, to gdy zrobisz przerwe zauwazysz ze sa to zmiany odwracalne. niestety w przypadku dekstrometorchuja bańka zryta bedzie na dobre, do tego bromizm + jakies chÓjowe opcje
wujek supra
Nikotyna jest przed crackiem i kokainą? no ja pierdole :nuts: Jak bym wciągał 5 kresek dziennie koki przez pare lat to by mi było to łatwiej rzucić niż papierosy?
Paranoja...
muszę te tabelki wydrukować i pokazać ojcu alkoholikowi...
[/quote]
Nie pomoże. Chociaż kwestia człowieka... Ale jak na większość alkoholików nie działa utrata rodziny, to myślisz, że jakieś tabelki im przemówią do rozsądku?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.