Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 2310 / 15 / 0
Ogółem rzecz biorąc, to 90% moich prób z Amanitą uskuteczniał wywar, który działał raz lepiej, raz gorzej. Jajecznica z grzybem nie poddanym wcześniej obróbce termicznej, a zjedzona po niskiej dawce dxm (450mg) dała całkiem przyjemne efekty i jedynie bodyload miał znamiona zbliżającej się śmierci, która oczywiście nie nadeszła i trip był całkiem inny niż bez dxm. Tzn. pełen wibracji w ciele, energii, stymulacji, chęci do zabawy plus podkręcone kolory, a to tylko 2grzybki małe były w tej jajeczniczce. Mam nadzieję, że jeszcze zdążę nazbierac Czerwono-białych...

PS. Rzeczywiście w wywarze było około 58śmiu grzybów różnej wielkości - przewaga tych średnich i małych (małe to dla mnie kuleczki o maks 5cm średnicy), a dużych i w pełni otwartych może tylko 9. Poza tym do tego poszła jeszcze szklanka moczu partnerki, która ewidentnie zapadła w Amanitowy sen. No i końcem końców efekt poniżej oczekiwań (u mnie, bo Wawoj miała japońskie klimaty ;-) ). Trudno, 'till next try.
  • 296 / 21 / 0
Dziś na noc zjadłem 12 amanit. Sny mnie jakoś specjalnie nie rozwaliły, może później opowiem, ale teraz zjadłem akodiny i zaczyna się robić naprawdę ciekawie.
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 3 / / 0
Ktoś łączył Amanitę z psylocybiną?
  • 55 / 6 / 0
Ja kilka lat temu próbowałem jakieś 2/3 razy kapeluszy w obróbce termicznej w piekarniku, wszystkie próby zakończyły się wymiotami i brakiem działania psychoaktywnego, 0 snów, 0 jakichkolwiek zmian percepcji tylko uczucie strucia i wymiotowanie kapeluszami. Opcja że coś zle zrobiłem? czy po prostu muchomory nie działają?
  • 3215 / 420 / 0
Ile tych muchomorów było ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1817 / 110 / 0
Może być i tak, że obie te rzeczy równocześnie ymy1992.
  • 55 / 6 / 0
z tego co pamiętam to 2 dość spore kapelusze
  • 3215 / 420 / 0
Teorytycznie - mogło być za mało
Praktycznie - z muchomorami jest trochę ruletka. Z tego co wiem ich moc zależeć może w sposób znaczny od wilgotności w której to sobie wyrastały, a także od okresu w którym rosły
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1817 / 110 / 0
No właśnie up@ dobrze gada, z muchomorami i ich psycho aktywnością to jest rosyjska ruletka. Ja miałem podróż życia po 4 otwartych i dwóch zamkniętych, młodych owocnikach zebranych jakoś na początku września właśnie.
  • 50 / 6 / 0
Robiłem kiedyś wywar:
-smak obrzydliwy
-bania dość długa podobno do alkoholu z tym że bardziej szamańska
-problemy z równowagą
-ból brzucha, nerek
ALE OGÓLNIE NIE ŻAŁUJE TAMTEGO RAZU BO BYŁO FAJNIE Z TYM ŻE BYM NIE POWTÓRZYŁ
Uwaga! Użytkownik cichywedas666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.