PS. Rzeczywiście w wywarze było około 58śmiu grzybów różnej wielkości - przewaga tych średnich i małych (małe to dla mnie kuleczki o maks 5cm średnicy), a dużych i w pełni otwartych może tylko 9. Poza tym do tego poszła jeszcze szklanka moczu partnerki, która ewidentnie zapadła w Amanitowy sen. No i końcem końców efekt poniżej oczekiwań (u mnie, bo Wawoj miała japońskie klimaty ;-) ). Trudno, 'till next try.
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Praktycznie - z muchomorami jest trochę ruletka. Z tego co wiem ich moc zależeć może w sposób znaczny od wilgotności w której to sobie wyrastały, a także od okresu w którym rosły
-smak obrzydliwy
-bania dość długa podobno do alkoholu z tym że bardziej szamańska
-problemy z równowagą
-ból brzucha, nerek
ALE OGÓLNIE NIE ŻAŁUJE TAMTEGO RAZU BO BYŁO FAJNIE Z TYM ŻE BYM NIE POWTÓRZYŁ
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.