Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 714 / 45 / 0
tur3k pisze:
Pewnie dlatego, że czysta hera (posiadająca obie grupy acetylowe) łatwiej przenika BBB i przez to ma większą biodostępność/moc.
No właśnie nie, gówno prawda. 6-mam lepiej działa bo heroina musi przejść deacetylację, jest prolekiem dla morfiny, z 6-mam nie ma tego problemu (ma już wolną grupę 3-hydroksylową) i jednocześnie też dobrze przenika. Heroina typu black-tar ponoć mocniej działa niż "zwykła" właśnie z tego powodu - ma w sobie więcej 6-mam. Czytnijcie sobie ziomki: https://en.wikipedia.org/wiki/6-Monoacetylmorphine
Gość
  • / / 0
Dlaczego po zalaniu tego acetonem i potem bezwodnikiem i po odparowaniu zniknela morfina a pojawila sie tak gumowa powloczka ktora jest elastyczna i pachnie bezwodnikiem ?
  • 879 / 191 / 5
Gość pisze:
...
Podejrzewam, że nie odparowałeś bezwodnika do końca oraz przypaliłeś woski i wypełniacze z tabletek kiepsko to wszystko filtrując.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 708 / 6 / 0
tabletki mialem raczej dobrze przefiltrowane. Jak nie odparowalen ? Zrobila sie taka przzroczysta guma cos jak jest po kapselkiem yymbarka. Ona byla sucha i mocno walila bezetem wlasnie. czyli wiecej acetonu i odparowac
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 1536 / 208 / 0
Jeśli wali bezwodnikiem, to źle odparowałeś. Podgrzewając dalej ostrożnie, wysuszyłbyś dobrze, zmieniłoby stan z gumowatego na zupełnie suchy.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 2949 / 247 / 0
Hej starzy wyjadacze, jest pytanie. Moderatorując sobie forum znalazłem wzmiankę o diftalomorfinie, jednak nigdzie nie znalazłem informacji o tym. Szukałem po polsku jak i po angielsku kierując zapytania w kierunku opio, nic ciekawego. Para by takiego byka walnął czy chodziło mu o coś innego, a jeśli tak to o co ?
  • 3449 / 124 / 8
Kurde, duckduckgo faktycznie nic nie znajdują pod hasłem "diphthalomorphine", a ja kiedyś tłumaczyłem preparatykę na otrzymanie tego. Zresztą Heroine2 chyba kiedyś wrzucał do działu Syntez (nie mogę znaleźć, więc możliwe że mi się uroiło).

Nie sądzę, by była mocniejsza i działała dłużej. Nie ma żadnych informacji z tym związanych. Zresztą ten kwas ftalowy (przynajmniej jeden na pozycji 3) i tak pewnie musi być odłączany in vivo, zanim to zacznie działać.
  • 879 / 191 / 5
tur3k pisze:
Hej starzy wyjadacze, jest pytanie. Moderatorując sobie forum znalazłem wzmiankę o diftalomorfinie, jednak nigdzie nie znalazłem informacji o tym. Szukałem po polsku jak i po angielsku kierując zapytania w kierunku opio, nic ciekawego. Para by takiego byka walnął czy chodziło mu o coś innego, a jeśli tak to o co ?
Czeslaw pisze:
Kurde, duckduckgo faktycznie nic nie znajdują pod hasłem "diphthalomorphine", a ja kiedyś tłumaczyłem preparatykę na otrzymanie tego. Zresztą Heroine2 chyba kiedyś wrzucał do działu Syntez (nie mogę znaleźć, więc możliwe że mi się uroiło).

Nie sądzę, by była mocniejsza i działała dłużej. Nie ma żadnych informacji z tym związanych. Zresztą ten kwas ftalowy (przynajmniej jeden na pozycji 3) i tak pewnie musi być odłączany in vivo, zanim to zacznie działać.

Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak diftalomorfina. Sam Parathormon napisał zresztą "bodajże bezwodnik ftalowy", a nie jest on wpisany na listę prekursorów, nie ma też o nim wzmianki na zagranicznych forach poświęconych narkotykom.

Może chodziło o ten związek? post834057.html?hilit=ftalowy#p834057 Napisane przez Heroine2, ale obok morfiny nawet nie stało.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 1680 / 266 / 0
Po pierwsze o czym wy pierdolicie?

Po drugie dlaczego bezwodnik ftalowy miałby być na liście prekursorów?

Co to w ogóle ma wspólnego z acetylacją morfiny do heroiny? Żadnych ftalanów się tutaj nie używa, jedyne pochodne kwasu octowego, jego bezwodnik lub halogenki acetylu. To znaczy chlorek acetylu, z bromkiem się nie spotkałem.
Największy przegryw na forum
  • 1536 / 208 / 0
A i kwas octowy lodowaty możemy użyć, w obecności bezwodnego octanu sodu (który można wyprodukować z owego kwasu i zwykłej sodki kuchennej i potem pobawić się z usunięciem wody krystalizacyjnej -proste jak budowa cepa) uzyskujemy soczyste 6-MAM.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.