W przypadku np. DXM i Salvii powstały FAQ. Znacznie przyspiesza to szukanie informacji, można za jednym zamachem dowiedzieć się o działaniu, sposobach przyjmowania czy zagrożeniach związanych z daną substancją. Dlaczego by nie zrobić FAQ dla reszty środków, np. gałka, grzyby, LSD czy MDMA?
Ps. jeśli trzeba, mógłbym przetłumaczyć jakieś fragmenty angielskojęzycznych FAQ..
§h¶ôňgĽéĐ.
a tak wracając do wątku to chyba wystarczy napisac co nie? i wydaje mi się że kiedyś było a jeśli nie ma to gdzieś wcięło. Głowy nie dam.
Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
Co do tematu =P No właśnie, trzeba napisać.. tylko że np. o grzybach powinna pisać osoba, która ma duże doświadczenie z nimi związane.. Ja niestety z własnego doświadczenia wiem dużo tylko o MJ, a o niej FAQ chyba nie trzeba pisać =) Zawsze mogę coś przetłumaczyć..
§h¶ôňgĽéĐ.
Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
Jeśli potrzebujecie miejsca do koordynacji działań, ten wątek będzie dobrym miejscem, mogę go przykleić. Nawet stworzyć specjalną grupę i oddzielnie forum - jeśli są osoby, które chcą pisać arty. Tylko żeby to nie było pierdolenie i narzekanie że czegoś brakuje i coś trzeba napisać, bo już to słyszę od dawna ;)
Dla mnie to nie nowość, ja też mam mnóstwo pomysłów, ale brakuje siły roboczej. Tematów jest mnóstwo i zawsze jest coś co trzeba uaktualnić, trzeba sobie zawczasu to wkalkulować.
Z tego co pamiętam inmda mówił o przygotowaniach obszernego FAQ na temat DXM, poprawionego i uzupełnionego własnymi doświadczeniami. Ja mam na dysku FAQ o szukaniu polskich grzybów halucynogennych, niedługo go dokończę.
A akurat naszła mnie chęć zrobienia czegoś pożytecznego na forum. Dobra.. napisze FAQ o grzybach, najwyżej ktoś doświadczony podda korekcie ;)
§h¶ôňgĽéĐ.
jaitylkoja pisze: http]
Ty...i tylko ty...rzeczywiście tego tu brakowało. Jesteś pan samozwańczym oświecicielem ciemnej masy ze skurczonymi penisami po speedzie ! Allah akbar und virtutti militari !
EDITDo tematu : taki FAQ mija się z celem. Cokolwiek miałoby to znaczyć...
Lechu M dzisiaj pierwszy raz nie zrozumiał o co chodzi. Więc poprawia, a górę zostawia dla wszystkich pokoleń.
Do tematu - mija się z celem. Cokolwiek miałoby to znaczyć...
§h¶ôňgĽéĐ.
night garden co trzeba zrobic zeby dolaczyc do grona elitarnych cpunow na tym forum? wiesz o co chodzi :) i napisz skad sie wzial ten twoj glupi nick :) moim zdaniem jest nieco pozbawiony sensu :) i nie obrazaj sie bo zawsze mnie to interesowalo i nie chcialo mi sie tego pisac a teraz jestem na DXO i mam dobry humor :)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.