W kapsułkach chcę by było tyle wolnego miejsca by można było dosypać 10mg-40mg innej substancji.
Lek/Suplement powinien być przeznaczony do poprawy wydajności umysłowej lub przeciwstresowy[np magnez] lub coś mniej więcej w tym stylu.
Znajdzie się coś takiego?
Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
nutella-cole pisze:Chelatowany magnez firmy Olimp
telinit pisze:Tramal... ale to blistry.:)
Przyznaj się, kogo chcesz odstresować wbrew jego woli? :P
Ok, mam już odpowiedź. Guarana w pigułkach spełnia moje wymagania
Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Ostatnio przewinął mi się odcinek House'a (SE04E15 - House's Head) i była tam wspomniana fizostygmina - substancja które w skrócie może "otworzyć drogę" do zakamarków pamięci, gdzie na co dzień człowiek nie ma dostępu. Wiem że to tylko serial i może to być absolutna fikcja (podobnie jak NZT z filmu Limitless), jednak jeśli jest w tym choć odrobina prawdy to czy faktycznie ten lek ma taki wpływ na pamięć ?
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
A po drugie, przypominam, że moduł LEKI w empendium mobilnym jest darmowy, każdy szanujący się "aptekarz" musi to mieć ;)
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.